Home Društvo Klepetan se vratio prljav od puta, Malena ga je čekala u garaži

Klepetan se vratio prljav od puta, Malena ga je čekala u garaži

SHARE
Rodan se prije obično vraćao između 24. i 28. ožujka, ali posljednjih godina obično kasni, a lani je kasnio čak dva tjedna

Bio je izmoren nakon 13 tisuća kilometara dugog leta iz južne Afrike. Rodan se prije obično vraćao između 24. i 28. ožujka, ali posljednjih godina obično kasni, a lani je kasnio čak dva tjedna. Umirovljeni školski domar Stjepan Vokić, koji više od 20 godina skrbi o Malenoj, očekivao ga je tek sljedeći tjedan. – Mislio sam da će doći iza nedjelje, zbog ovog lošeg vremena. Ali bolje što je ovako ispalo. Malena je još bila u garaži, nije naviknula izlaziti po ovakvoj hladnoći.

Sinoć je do 22 sata bila vani pa sam je skinuo. Klepetan je jadan došao gore na gnijezdo, pa kad je vidio da je nema, sišao je dolje na igralište i počeo kupiti granje. Bio je sav prljav i crn. Kada sam iznio Malenu, odmah su se počeli maziti. Eno ih, već se naganjaju po gnijezdu, štimaju, dovlače granje – kaže Stjepan. Klepetanov sin, koji se dvije prethodne godine također vraćao, ovaj put još nije došao. Stipa ga očekuje svaki dan. Idućih mjeseci Stipu čekaju stalni odlasci po ribu na dvadesetak kilometara udaljene ribnjake. Ti će odlasci postati još intenzivniji kada na svijet dođe još jedna “garnitura” potomaka zaljubljenog para. Iako zna da će mu ionako tanak kućni proračun sada biti opterećen dodatnim izdacima, nije mu žao, jer je tijekom svih ovih godina Malenu i Klepetana zavolio kao vlastitu djecu. Njih su troje toliko dugo zajedno da su već postali ovisni jedni o drugima.