Home Crna kronika Teslin Model X zapalio se nakon teške nesreće u Kaliforniji, vozač poginuo

Teslin Model X zapalio se nakon teške nesreće u Kaliforniji, vozač poginuo

SHARE
TESLIN Model X zapalio se u petak nakon što se zabio u betonsku ogradu na autocesti u Kaliforniji. Vozač Wei Huang preminuo je u bolnici, piše lokalni The Mercury News.
Još nije poznato što je uzrokovalo nesreću i je li autopilot bio uključen prije sudara, no iz Tesle su objavili kako je softver dosad na toj dionici autoceste bio aktiviran oko 85 tisuća puta bez ikakvih prijavljenih incidenata.

Moguć propust?
Iz Tesle su se oglasili na svojoj službenoj stranici i u objavi pod nazivom “Što znamo o nesreći prošlog tjedna” napisali da još nemaju sve podatke iz vozila, no isto tako i da se ublaživač udara koji smanjuje štetu kad automobil udari u betonsku ogradu skratio prije nesreće što se vidi na objavljenim fotografijama.
Time se uvećava mogućnost pogibije i materijalne štete, što se u konačnici pokazalo točnim. Nacionalni odbor za sigurnost prometa na Twitteru je objavio da će istražiti nesreću.
Teslino vozilo je i prije dva mjeseca sudjelovalo u nesreći
Ovo je druga istraga vezana za Teslina vozila ove godine. U siječnju je Model S s aktiviranim autopilotom udario u vatrogasno vozilo na autocesti u Kaliforniji i to u trenutku dok su vatrogasci bili na intervenciji u zaustavnoj traci.