Home Šport ZGODNA AMERIKANKA PROGOVORILA HRVATSKI ZBOG ŠARIĆA: Dario umire od smijeha na riječi...

ZGODNA AMERIKANKA PROGOVORILA HRVATSKI ZBOG ŠARIĆA: Dario umire od smijeha na riječi poznate novinarke

SHARE

Dario Šarić proživljava najbolje trenutke karijere. Hrvatski reprezentativac treći je igrač Philadelphije 76ersa koja je osigurala doigravanje na istočnoj konferenciji gdje je trenutačno četvrta momčad iza Toronta, Bostona i Clevelanda. S obzirom na lagan raspored do kraja sezone, prijetnja su i Cavaliersima na trećem mjestu.

Šarić u drugoj sezoni u Sixersima prosječno ubacuje 14.9 poena uz 6.8 skokova i 2.6 asistencije. Napredovao je u svakom segmentu igre.

Šarić je dao intervju za NBA TV te je nahvalio momčad i legendarne Hrvate, piše Net.hr.

“Iskusniji sam. Upoznao sam sistem i suigrače, pronašao sam način kako da igram s Benom (Simmonsom) i Joelom (Embiidom). Bilo je teško na početku sezone, ali onda sam pohvatao sve konce. Oni su nevjerojatni. Talentirani, pobjednici su i imamo mladu jezgru te uživamo na terenu i izvan njega”, rekao je u razgovoru za Inside Stuff na NBA TV-u koji vode bivši košarkaš Grant Hill i poznata novinarka Kristen Ledlow.

Otkrio je Dario kako je u ligi najteže za čuvati Jamesa Hardena iz Houstona, a Ledlow ga je upitala i o hrvatskim košarkaškim velikanima Draženu Petroviću i Toniju Kukoču. “Dražen je nešto posebno, a Kukoč je bio nevjerojatan svestran igrač i svi ih vole”, objasnio je Šarić.

Pohvalila se novinarka kako je naučila nekoliko hrvatskih riječi i provjerila kod Šarića izgovara li ih dobro: “košarka”, “buraz” i “klopa”.

Dario je sa smiješkom objasnio značenje svih riječi za Amerikanku koju je pohvalio kako se spremila.