Home Društvo Nikad ne pristaj na lošu kavu, lošeg muškarca i loše prijatelje

Nikad ne pristaj na lošu kavu, lošeg muškarca i loše prijatelje

SHARE

​Ljudi koji ne umiju da žive kako žele, primoravaju te da se osjećaš loše zbog toga što nečemu težiš. Mogu te nazvati snobom, egoistom – samo zato što se boriš za ono što te čini sretnom.

Ako živiš brinući što drugi misle o tebi, tada ćeš imati veoma miran i veoma dosadan život. Ako tvoja strast prema životu plaši ljude, onda neka odu. Ako je tvoja energija suviše velika za nekoga, oslobodi ih! Tvoj život treba da bude odraz onoga što najviše voliš i što te čini sretnom. Ne treba da se plašiš da to kažeš. Ako se ponašaš kao da te to ne zanima, tada ćeš dobiti od života to što te ne zanima. Sve je jednostavno.

Ima milijun drugih stvari koje ne možeš da kontroliraš, i na koje moraš da zaboraviš. Obično je to povezano sa drugim ljudima i time što oni misle, osjećaju i rade. Nikad ne treba očekivati nešto od drugih, zbog toga što se ne može ni utjecati na druge, ni promjeniti ono što oni urade. Stvar je jednostavna, dovoljno je da naučiš da kažeš ne. Nećeš biti sa lošim prijateljima koji te koriste, nećeš se držati za lošeg muškarca koji nikada ne održi svoju riječ i primorava te da čekaš… I nikada nemoj pristati na lošu kavu.

Pomaže li nam kofein da živimo duže?

Život je suviše kratak da bi ti gubila energiju na stvari koje te iscrpljuju. Prestani da budeš ravnodušna. Baziraj se na ono što možeš da uradiš da bi bila sretna.