Home Crna kronika U Hrvatskoj uhvatili sumnjivca za brutalno ubojstvo u Srbiji

U Hrvatskoj uhvatili sumnjivca za brutalno ubojstvo u Srbiji

SHARE

Darko Vesković (38) je uhićen u utorak oko podneva u Hrvatskoj. Sumnja se da je zajedno s Nemanjom Ivanovim (36) sudjelovao u ubojstvu Blaža Đurovića (na slici gore) 10. ožujka u beogradskom naselju Dušanovac na Voždovcu, piše Kurir.

Vesković je uhićen na temelju međunarodne tjeralice MUP-a Srbije, zajedničkom akcijom policija Srbije i Hrvatske.

Veskovića se sumnjiči da je zajedno sa Ivanovim ispalio više hitaca iz automatskog oružja i usmrtio Đurovića (39).

Nemanja Ivanov (36), poznat po krijumčarenju kokaina i suradnik Filipa Koraća, jednog od navodnih vođa ozloglašenog kriminalnog klana, uhićen je krajem ožujka zbog ovog ubojstva.

Blažo Đurović ubijen je ispred svoje kuće na Voždovcu, kada je na njega ispaljeno je oko dvadeset metaka.

Ubijeni Đurović je Beograđanin porijeklom iz Crne Gore. Likvidiran je u klasičnoj sačekuši ispred svoje kuće dok je isparkiravao auto.

Ubojica ga je pričekao i iz bijelog BMW-a X5 je zapucao iz automatskog pištolja marke “škorpion”. Kiša metaka pogodila je Đurovića, koji je umro na mjestu. Ubojice su pobjegli, da bi nekoliko kilometara dalje, u blizini groblja spalili automobil koji su koristili u ubojstvu.

Ubijeni Blažo je policiji poznat od ranije i u dosjeu ima više od 10 kaznenih djela, među kojima su otmica, krađa, razbojništvo, iznuda…

Mediji u Srbiji su nagađali da je Blažo ubijen zbog duga od 50.000 eura.

Prema sumnjama, Ivanov je od Đurovića 2014. godine pozajmio novac za posao s drogom, uz obećanje da će mu vratiti tri puta više, prenose 24sata.hr.

– Ivanov je od Đurovića posudio 50.000 eura kako bi kupio drogu iz Latinske Amerike i obećao da će mu vratiti 150.000. Međutim, kasnije mu je rekao da mu je posao s narkoticima propao i da neće imati toliki novac, pa su se dogovorili da mu vrati onoliko koliko je i uzeo – rekao je izvor za Kurir.