Home Crna kronika Na spomeniku pognulim braniteljima nacrtana petokraka

Na spomeniku pognulim braniteljima nacrtana petokraka

SHARE

Društvenim mrežama dijeli se fotografija oskrnavljenog spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima zagrebačke Dubrave. omalovažiti žrtvu 74 poginula hrvatska branitelja sa područja Dubrave, žrtvu koju su dali da bi ti i takvi

Na spomeniku je osvanula crvena petokraka, a zgroženi stanovnici Dubrave mole da se osobe sa bilo kakvim saznanjem o počinitelju jave u policijsku postaju.

Na spomeniku, u Parku  hrvatskih branitelja, uklesana su imana 74 poginula hrvatska branitelja s područja Dubrave.

Većina poginulih čija se imena nalaze na spomeniku bili su pripadnicia 145. brigade pa su iz te ratne postrojbe zgroženi skrnavljenjem spomenika.

“Danas, 04.04.2018.g u noćnim ili ranim jutarnjim satima devastiran je spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Dubravi na način da je na prednjoj strani spomenika crvenim sprejem iscrtan znak zvijezde.

Jedan ili više počinitelja hrabro su pod okriljem mraka pokušali omalovažiti žrtvu 74 poginula hrvatska branitelja sa područja Dubrave, žrtvu koju su dali da bi ti i takvi – štovaoci nekog ranijeg vremena koje je na sreću iza nas- mogli nesmetano u miru živjeti i raditi. No, ovo će se očistiti, nisu oni toliko jaki da mogu nanijeti veću štetu.

 

 

Ovim činom iskazana je velika hrabrost jednog ili više počinitelja prema spomeniku koji je simbol pobjede u Domovinskom ratu i označava pijetet i sjećanje na poginule branitelje sa područja Dubrave. Onima koji podržavaju takav čin poručujemo da odu živjeti tamo gdje je takav znak dobrodošao a počinitelju ili počiniteljima poručujemo da nam jave kad budu htjeli ponovno iskazati takvu hrabrost jer bi i mi voljeli biti nazočni…valjda se ne boje branitelja koji su ovu državu oslobodili.

No…kako god bilo, pustimo institucije ove države da rade svoj posao a mi ćemo im u tome pomoći…ZAJEDNO SMO JAČI…ZAR NE

“Sramite se klošari!!!! Molimo vas da bilo kakava saznanja o ovom sramotnom činu prijavite u najbližu policijsku postaju!”, stoji na Facebook stranici Dubrava.hr koja je objavila fotografiju.