Home Crna kronika Zagrebački ugostitelj zaposlio konobaricu i već drugi dan je brutalno silovao: ‘Bacit...

Zagrebački ugostitelj zaposlio konobaricu i već drugi dan je brutalno silovao: ‘Bacit ću te kroz prozor ako se budeš opirala, a spreman sam te ubiti i robijati ako pisneš!’

SHARE

Zbog silovanja djevojke iz Siska, koju je netom bio zaposlio kao konobaricu u svom lokalu i koju je tijekom gnusnog čina i zatočio, sljedećih šest godina iza zatvorskih rešetaka provest će višestruko osuđivani nepopravljivi recidivist R.S., inače zagrebački ugostitelj, piše Jutarnji list.

To je drugostupanjska odluka koju je donio Vrhovni sud, preinačivši tako presudu Županijskoga suda u Zagrebu na kojem je R.S. zbog silovanja, protupravnog oduzimanja slobode i upućenih prijetnji konobaričinim prijateljima osuđen na pet godina robije.

Podsjetimo, mlada je djevojka imala nesreću da joj se već drugi dan konobarenja u novoj okolini smuči. Bilo je to sredinom siječnja prošle godine kad joj je, prema njezinim tvrdnjama, prvo počeo prijetiti zbog navodnih 300 kuna duga koje joj je posudio. Vidjevši da to ne vodi na dobro, odlučila je napustiti lokal, ali on joj je tad rekao: “Možeš otići samo Hitnom nakon što te polomim”.

Pred kraj radnoga vremena ju je, kako je ispričala istražiteljima, natjerao da ide s njim u stan. Pozvao im je taksi i pritom je upozorio kako ju je spreman ubiti i odrobijati 40 godina u Lepoglavi, ako slučajno išta ikome kaže. Nakon dolaska u stan poslodavac ju je odvukao u spavaću sobu, silovao i zaprijetio da će ju baciti kroz prozor bude li se odupirala. Tortura se nastavila i sutradan u lokalu odakle se u jednom trenutku uspjela mobitelom spojiti na Facebook i poslati prijateljima vapaj: “Molim te, dođi i pomozi mi”.

Njezini su se prijatelji odmah digli na noge i, u potrazi za prijateljicom, nazvali ugostitelja, ali on im je rekao kako ona ne ide nigdje dok ne plati dug i da će on doći k njima u njihov grad i zaklati ih. Čuvši to, alarmirali su policiju koja se vrlo brzo ukazala u lokalu.

Od 27. siječnja prošle godine R.S. nalazi se u istražnom zatvoru iz kojega će, s obzirom na preinačenu kaznu, izaći najkasnije početkom 2023. godine. Inače, riječ je o muškarcu koji je od 2002. do 2012. osuđen ukupno sedam puta, od čega već dva puta za istovrsna kaznena djela – dva za silovanje i dva za protupravno oduzimanje slobode, što mu je bila otegotna okolnost pri odmjeravanju zadnje kazne.
Sud mu je, pak, prilikom odmjeravanja sankcije kao olakotnu okolnost uzeo njegovo priznanje djela, izraženo kajanje, smanjenu ubrojivost, sudjelovanje u Domovinskom ratu sa statusom invalida u visini od 60 posto, odlikovanje Spomenicom Domovinskog rata, teško zdravstveno stanje te ispriku oštećenoj i njezinim prijateljima, piše Jutarnji list.