Home Društvo Približava se 40. dan mirnog prosvjeda Udruge „Zaboravljeni branitelji“

Približava se 40. dan mirnog prosvjeda Udruge „Zaboravljeni branitelji“

SHARE

Približava se 40. dan mirnog prosvjeda članova ljubuške podružnice Udruge „Zaboravljeni branitelji“. Iza njih su brojne aktivnosti i sastanci, sve u cilju da ostvare svoja prava i zahtjeve koje su predočili u dokumentu nazvanom braniteljska Rezolucija, piše Dnevni list.

S prosvjedom će, kažu, i dalje nastaviti, uz podršku prijatelja, kao i brojnih sugrađana.

Saslušanje u svojstvu svjedoka

„Ništa nas ne može spriječiti u našem naumu da se borimo za svoja prava. Tu smo gdje jesmo i nećemo se povući, sve do onog trenutka dok naši problemi ne postanu tema razgovora među vladajućima“, kazao je za Dnevni list predsjednik ljubuške podružnice UZB Darinko Boto.

On se, u pratnji svojih suboraca, jučer odazvao na obavijesni razgovor u PU Ljubuški. Kako mu je objašnjeno, na razgovor je bio pozvan zbog nestanka lokota na željeznim vratima kroz koja se ulazi pod nadvožnjak i autocestu, u čijoj je blizini smješten braniteljski „šator istine“.

Naime, branitelji su, tijekom prvih dana boravka u šatoru na Bijači, na željezna vrata stavili lokot (kojeg do tada nije bilo), kako bi osigurali ulaz na autocestu. Policija je cijelo vrijeme čuvala njihov lokot, dok je ključ bio na sigurnom mjestu u šatoru.

Po završetku razgovora u PU Ljubuški, Boto je rekao kako je na obavijesni razgovor bio pozvan u svojstvu svjedoka.

Uskoro sastanak branitelja

„Rekao sam im da nisam upoznat s nestankom (njihovog) lokota. Ta nisam ja zadužen za posao nadzornika. To vam je čisto ispiranje mozga“, poručio je Boto.

Najavio je kako će UZB uskoro održati novi sastanak, a u planu je i gostovanje članstva u nekoliko televizijskih emisija.

Podsjetimo, branitelji putem Rezolucije traže objavu braniteljskog registra, uvođenje braniteljskog dodatka i ukidanje financiranja svih braniteljskih udruga, prenosi Ljportal.com.