Home Društvo Filozofski fakultet iznjedrio 237 diplomanata, pogledajte dodjelu diploma

Filozofski fakultet iznjedrio 237 diplomanata, pogledajte dodjelu diploma

SHARE

Svečana promocija i dodjela diploma  studentima koji su završili studij na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana je 6. travnja 2018. godine u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić uz prigodnu svečanost je dodijelio 237 diploma od čega je 96 magistara struke i 141 prvostupnik u primio diplomu s akademskim jamstvom kao krunu svoga truda , rada i zalaganja.

„Uspjeli ste pomiriti Sveučilišne ideje, mišljenja i dijaloge. Upravo među vama na Filozofskom fakultetu stvara se mikro kozmos samosvjesne nacije, koji čuva i njeguje identitet i kulturu i zbog vas mogu reći,  jedno je Sveučilište“, kazao je rektor Tomić obrativši su diplomantima.

Dekan Filozofskog fakulteta Ivica Musić je čestitavši diplomantima kazao kako je karakter koji studenti moraju imati cijeli niz klasičnih vrlina, među kojima su velikodušnosti, poniznosti,  hrabrosti i vladanja sobom.

„Vrlina je, kako je to rekao Toma Akvinski, ono najviše što čovjek može biti vlastitim silama“, istaknuo je dekan Musić poželjevši diplomantima uspjeh na daljnjem životnom putu.

Uz želju za pronalaskom posla podsjetio je sve diplomante na odgovornost koju nose uz titulu akademskih građana  i potrebu doprinosa društvenoj zajednici, te obrazovanjem i  vječitim usavršavanjem koji svi teže, piše Pogled.ba.