Home Zanimljivosti ŠTO SE DOGAĐA U TIJELU KAD SE PRESTANETE SEKSATI: Evo kako na...

ŠTO SE DOGAĐA U TIJELU KAD SE PRESTANETE SEKSATI: Evo kako na ‘sušu’ reagiraju vaše genitalije, imamo loše vijesti

SHARE

Ženski je libido mnogo složeniji nego muški. To nije samo tjelesna stvar kao kod njih i zato ga je teško istraživati. Žene koje su u dugim vezama često nemaju visoku seksualnu želju jer se partner više ne trudi ni oko njih ni oko svog izgleda. Neke izgube želju za seksom ako je prošlo previše vremena od posljednjeg čina. Nepodudarnost u libidu parovima može stvarati probleme. Ako se žena želi seksati, a muškarac ne, za nju je to velik udarac i može se početi osjećati nepoželjno.

Gubitak vlažnosti

Ako se dugo ne seksate, vagina se može stisnuti i postati manje uspješna u proizvodnji prirodnog lubrikanta. To je zato što je estrogen dijelom uključen u vlaženje i širenje vagine. Stanice koje proizvode lubrikant pune se estrogenom i oblažu vaginu. To je poželjno jer se na taj način vagina čisti. Žene koje imaju problem sa suhoćom intimnoga područja manje uživaju u seksu i sklonije su urinarnim infekcijama. Lubrikant iz trgovine često nije dobro rješenje, stoga je potrebno otići liječniku.

Stanjivanje stijenki vagine

Zidovi su vagine mišić, koji, iako ne može oslabjeti, može se stanjiti. Vježbe za zdjelicu i orgazmi čine da se taj mišić steže i tako se oporavlja. Ovo možda nije toliko velik problem, ali orgazmi vam neće biti jednako intenzivni kao prije ako je taj ključni mišić stanjen, do čega dolazi zbog nedostatka seksa i kontrakcija.

gljivična infekcija

Više stresa

Seks je poznat kao ublaživač stresa. Žene koje se seksaju općenito su zadovoljnije i u zdravijim vezama. Iako nije čvrsto pravilo koje vrijedi za sve, statistika kaže da, ako se redovito seksate, veće su šanse da ste u razumnom odnosu s partnerom. Seks smanjuje razinu stresa i zato su ljudi koji ga prakticiraju opušteniji i ne svađaju se često.

Ovo je samo razlog više da odmah prekinete celibat i navalite na partnera (ako ga imate). Ako ne, uvijek vam ostaje masturbacija, prenosi Net.hr.