Home Crna kronika LAŽNE BANKARICE HARAJU ZAGREBOM! U samo tjedan dana prevarantice ukrale gotovo pola...

LAŽNE BANKARICE HARAJU ZAGREBOM! U samo tjedan dana prevarantice ukrale gotovo pola milijuna kuna

SHARE

Policija opetovano upozorava na ovu vrstu prijevara, no može li se učiniti i više?

Nakon što je prije nekoliko dana u zagrebačkoj Dubravi lažna bankarica ukrala 78-godišnjakinji oko 250 tisuća kuna, bez gotovo istog iznosa ostala je i 71-godišnjakinja s Trešnjevke.

Potraga za lažnom bankaricom

Je li u pitanju ista prevarantica istražitelji tek trebaju utvrditi, no evidentno je iz statistike da su vremešni građani u Zagrebu ponovno mete lažnih bankara.

“Upozoravamo građane da, ukoliko se susretnu s nepoznatim osobama koje pokušavaju ući u njihove domove i doći u posjed njihovog novca, takve osobe nipošto ne puštaju u stanove ili kuće te da im ne predaju svoj novac ili druge vrijedne stvari, jer se radi o osobama koje se lažno predstavljaju kao djelatnici banke, maserke ili policijski službenici koji samo iskorištavaju nemoć i neznanje starijih osoba. Isto tako u slučaju da građani zaprime pozive od nepoznatih osoba putem telefona u kojima se traži od njih da nešto učine sa svojim novcem, zlatom i drugim vrijednim predmetima ili kažu da će netko doći na njihovu adresu radi provjere novca ili zlata, upozoravamo građane da odmah obavijeste policiju na broj 192”, poručuju iz zagrebačke policije.

Predavanja i u domovima umirovljenika

Kako se ne bi ostalo na upozorenjima preko medija Služba prevencije Policijske uprave zagrebačke organizirala je i predavanja u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba. O samozaštiti policajci pričaju u domovima za starije i nemoćne osobe, klubovima umirovljenika, centrima za kulturu i raznim udrugama umirovljenika.

Jedno takvo predavanja održano je u četvrtak u Knjižnici Augusta Cesarca u Zagrebu u Šubićevoj ulici. U sklopu projekta 65+ koje provode Knjižnice grada Zagreba, gostovao je policijski službenik Službe prevencije Zdravko Koluder koji je na temu prijevara na kućnom pragu i drugih kaznenih djela koja se čine na štetu osoba treće životne dobi, ponovno apelirao na samozaštitu, objašnjavajući i kriminalističku prevenciju za tu dobnu skupinu.