Home Crna kronika Petru i Mariju Bošnjaku ukupno 10 i pol godina zatvora za neovlašteni...

Petru i Mariju Bošnjaku ukupno 10 i pol godina zatvora za neovlašteni promet opojnim drogama

SHARE

Vijeće Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Apelacionog odjeljenja Suda BiH objavilo je jučer presudu kojom su optuženi Petar Bošnjak i Mario Bošnjak iz Posušja proglašeni krivim za kazneno djelo organizirani kriminal, u vezi s kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Sud je optuženom Petru Bošnjaku izrekao kaznu zatvora u trajanju od 5 godina i 6 mjeseci, a optuženom Mariu Bošnjaku kaznu zatvora u trajanju od 5 godina.

Optuženi Petar Bošnjak i Mario Bošnjak oglašeni su krivim što su, u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, postali pripadnici skupine za organizirani kriminal koja je organizirana radi dalje neovlaštene međunarodne kupoprodaje, prenosa, prijevoza, uvoza i izvoza opojne droge heroin i kokain.
Temeljem odredbi člana 56. Kaznenog zakona BiH, optuženim Petru Bošnjaku i Mariu Bošnjaku u izrečenu kaznu zatvora uračunava se vrijeme provedeno u pritvoru. Temeljem člana 74. Kaznenog zakona BiH, optuženim Petru Bošnjaku i Mariu Bošnjaku izriče se mjera sigurnosti oduzimanja predmeta. Temeljem člana 188. stav 1. Zakona o kaznenom postupku BiH, optuženi Petar Bošnjak i Mario Bošnjak obavezuju se na naknadu troškova kaznenog postupka o čijoj će visini Sud odlučiti posebnim rješenjem, nakon pribavljanja potrebnih podatke – priopćeno je iz Suda BiH.

Protiv ove presude nije dopuštena žalba.