Home Auto BUBA NA STEROIDIMA Memminger Roadster 2.7 je sve što trebate ovog ljeta

BUBA NA STEROIDIMA Memminger Roadster 2.7 je sve što trebate ovog ljeta

SHARE
VW Buba je prava legenda, no malo tko je voli zbog performansi. Ovaj pak model mijenja taj dojam.
Iako je Volkswagen odlučio ugasiti legendarni model, postoje i oni koji su spremni zadržati tradiciju i dodatno je začiniti u budućnosti. Jedan od njih je njemački tuner Memminger Feine-Cabrios. Osnivač tvrtke Georg Memming bavi se preradama i restauracijama Buba od 1992. godine, a sada je odlučio napraviti novi korak, i to onaj od sedam milja.
Ime mu je Roadster 2.7 i on je rasni sportaš retro dizajna s vrlo uvjerljivim performansama. Pokreće ga zrakom hlađeni 2.7-litreni boxer motor od 210 KS i 247 Nm. Motor je središnje postavljen i usuglašen s pet-stupanjskim ručnim mjenjačem. I da, da ova buba nije šala, potvrđuje i podatak kako vozi preko 200 km/h.
Automobil teži svega 800 kg, a u vožnji obećava puno zabave. Pritom su na razini zadatka i kočnice, posuđene od Porsche 911. I ono najljepše je da vozača u ovom automobilu neće ometati multimedija. Ugrađeno je samo nužno, a to su brzinomjer, mjerač broja okretaja, te temperature motora i tlaka ulja. A jedina nevozačka informacija dolazi s analognog sata.
I za kraj spomenimo kako se ovaj roadster temelji na originalu, pravoj pravcatoj Bubi, vjerojatno iz 1970-ih. Plan je proizvesti 20 primjeraka, a cijena bi mogla prijeći 100.000 eura.