Home Društvo SVE ZA JEDAN DAN Gorski spašavatelji iz Ljubuškog u nedjelju odradili vježbe...

SVE ZA JEDAN DAN Gorski spašavatelji iz Ljubuškog u nedjelju odradili vježbe spuštanja, postavili odašiljač tako da sada imaju svoju radio vezu, iz jame izvukli psa…

SHARE

U Ljubuškom su u nedjelju 15.4.2018. članovi GSS Ljubuški sa kolegama iz GSS Gruda i GSS Širokog Brijega na lokalitetu Buturovica vježbali vezivanje čvorova i izradu sidrišta. Osim osnovnih vježbi vezivanja članovi GSS Ljubuški vježbali su tehnike spuštanja koje se koriste u spašavanju na strmim terenima . Paralelna akcija koja se odvijala navedenoj vježbi je bilo i postavljanje radio repetitora na lokalitetu Sitomir. Akcija je izvedena uz pomoć lokalnih Radio amatera. Implementirani radio repetitor u vlasništvu je GSS Ljubuški i neophodan je za ostvarivanje kvalitetne i stabilne radio veze za potrebe GSSuBiH.

Radio repetitor i ručni radio uređaji donacija su Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke.

Pred sami kraj vježbe nekolicina lokalnih lovaca zatražila je pomoć u izvlačenju lovačkog psa iz duboke jame na području Bijače (Ljubuški). Prema navodima lovaca pas je odlutao, ali je bio opremljen GPS prijemnikom. Signal GPS prijemnika doveo je vlasnika do duboke jame nakon čega se psu gubi svaki trag. Nakon spuštanju u duboku jamu pas je pronađen, ali nažalost nije preživio pad u 30 metara duboku jamu.

Bio je to još jedan veoma ispunjen dan u kojem je GSS Ljubuški stekao mnogo vještina koje će mu pomoći da postane još bolja i kvalitetnija stanica.

GSS Ljubuški se ovim putem zahvaljuje Ministarstvu unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke na doniranoj opremi, lokalnim radio amaterima i svim ostalim sudionicima ove vježbe.

U Ljubuškom su u nedjelju 15.4.2018. članovi GSS Ljubuški sa kolegama iz GSS Gruda i GSS Širokog Brijega na lokalitetu…

Gepostet von Gorska služba spašavanja Ljubuški am Montag, 16. April 2018