Home Kultura Pogledajte fotografije netaknute prirode iz kanjona rijeke Lištice

Pogledajte fotografije netaknute prirode iz kanjona rijeke Lištice

SHARE

Članovi Hrvatskoga planinarskoga društva Čvrsnica u nedjelju su se spustili kanjonom rijeke Lištice od Bogodola do Širokoga Brijega.

Ovaj pothvat izveli su nakon što su jednom ranije išli u obrnutom smjeru, od Širokoga Brijega do Bogodola. Kako navode, penanje im je uvijek bilo lakše nego spuštanje, ali ponovno su uživali u netaknutoj prirodi.

Svaki zavoj ponovno je nosio drugačiju perspektivu te pogled u nešto novo, svaki skok drugačiju klimu, novi mikro svijet, skriven duboko, daleko od pogleda sviju, a tako blizu. Ponovno smo uživali te korištenjem alpinističkih tehnika bez problema se spustili u Široki Brijeg. Iz Bogodola smo krenuli u 8 sati, a u Širokom Brijegu bili već u 11.30 sati, navode iz HPD-a Čvrsnica, dodajući da su pravili i manje pauze tijekom ovoga ugodnoga spuštanja.

HPD Čvrsnica s HPD-om Prenj 1933 Mostar dogovorio je i izvedbu atraktivne staze, odnosno male “via ferrata” koja bi spojila Široki Brijeg i Bogodol te se nastavila dalje prema Čabulji i Velikoj Vlajni.

Time bismo dobili jednu atrakciju koja priča sama za sebe, a uspon bi bio s 230 na 1.780 metara, navode iz širokobriješkoga planinarskoga društva.

Nakon potpunoga uređenja, članovi dvaju Društava stazu bi službeno otvorili za sve zainteresirane.

Napravljena je lijepa priča te se nadamo da ćemo ubrzo završiti sve radove i da će ovom stazom proći dosta ljubitelja prirode, planinara i sviju ostalih koji uopće možda niti ne znaju da ovo postoji, navode iz HPD-a Čvrsnica, prilažući galeriju fotografija i najavljujući video.

jabuka.tv