Home Crna kronika NE SMIJE SE SVAŠTA PISAT PO FEJSU Splićanin osuđen zbog homofobije na...

NE SMIJE SE SVAŠTA PISAT PO FEJSU Splićanin osuđen zbog homofobije na Fejsu: “Je li nasilje nad normalnima kad se bolesni idioti žvale”

SHARE

Na pet tisuća kuna kazne na splitskom Prekršajnom sudu osuđen je nepravomoćno 54-godišnji Splićanin zbog prekršaja iz članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije, i to zbog objave na Facebooku iz veljače prošle godine napisane u nakani degradiranja te izazivanja nesnošljivosti i negativnog ozračja prema pripadnicima LGBT i gay populacije.

“Tribalo je zapaliti cili klub”

Okrivljenik je, komentirajući bacanje suzavca u zagrebački klub “Super super” u kojem se održavala tematska LGBT večer, napisao: “A je li nasilje nad normalnima kad se bolesni idioti žvale i ližu u autobusu? Tribalo je zapalit cili klub i svih ko je unutra. Ali ja nemam poznanike takve sorte, takve sam baca u more prije 30 godina.” Time je, zaključeno je, kod pripadnika LGBT i gay populacije izazvao osjećaje omalovažavanja, manje vrijednosti i nelagode.

Sud je okrivljenom izrekao minimalnu kaznu predviđenu za ovaj prekršaj, olakotno je bilo što dosad nije bio kažnjavan. Morat će platiti i troškove postupka u visini od 300 kuna, a može uštedjeti i tisuću i pol kuna ako kaznu plati u roku od mjesec dana od pravomoćnosti presude, piše Index.hr.