Home Društvo Majkama koje su rodile u 2018. godini, Općina Ljubuški dosad isplatila 20...

Majkama koje su rodile u 2018. godini, Općina Ljubuški dosad isplatila 20 tisuća maraka

SHARE

Dvadeset tisuća maraka isplaćeno je majkama na području općine Ljubuški koje su rodile u 2018.godini, izjavio je ravnatelj Centra za socijalnu skrb Jozo Barišić.

On je ove podatke iznio na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Ljubuški, podsjetivši kako se Općina Ljubuški proračunom za 2018. obvezala osigurati 500 KM za svako novorođeno dijete.

“Načelnik općine Ljubuški je donio zaključak o pravu na jednokratnu pomoć za svako novorođeno dijete, zaprimljeno je oko 40 zahtjeva, a isplaćeno je oko 20 tisuća maraka”, rekao je Barišić, dodavši kako se taj novac redovito isplaćuje.

“Naša općinska služba to isplaćuje”, objasnio je Barišić i rekao kako prvo Centar za socijalni rad donese rješenje i proslijedi ga općinskoj službi, koja isplaćuje novac na žiro račune majki.

Ravnatelj Centra za socijalni rad Ljubuški je također podsjetio kako je ove godine povećana i županijska naknada za neuposlene majke.

Naime, od ove godine majci koja nije u radnom odnosu pripada novčana potpora u mjesečnom iznosu od 250 KM umjesto ranijih 100 KM u trajanju od šest mjeseci od rođenja djeteta, a majke imaju i pravo na županijsku jednokratnu pomoć za opremanje bebe.