Home Život Sljedećih dana u BiH kiša, pljuskovi, grmljavina i tuča

Sljedećih dana u BiH kiša, pljuskovi, grmljavina i tuča

SHARE

Prvog dana vikenda u BiH se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima povremeno će padati slaba kiša u jugozapadnim i ponegdje u centralnim djelovima.

Tijekom dana, u cijeloj zemlji bit će nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padaline očekuju se u sjevernim i sjeverozapadnim područjima, a lokalno postoje uvjeti i za pojavu grada, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 13, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 23, na jugu zemlje do 26 stupnja.

U nedjelju se u BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme s lokalnim pljuskovima. Moguća je slabija grmljavina. U Hercegovini prije podne nešto manje oblačnosti. Tijekom dana, s kišom i pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 10 i 16, a najviša dnevna između 17 i 22, na jugu zemlje od 24 do 28 stupnja.

Prvog radnog dana u sljedećem tjednu u BiH će biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 13, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura većinom između 16 i 22, na jugu zemlje od 24 do 27 stupnja.

U utorak se također očekuje umjereno oblačno vrijeme. Uz nešto više oblaka, ponegdje u centralnim djelovima može pasti malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura većinom će biti između 17 i 23, na jugu zemlje od 23 do 26 stupnja.