Home Zanimljivosti Bio sam na Bleiburgu, pravi šou je nastao kad nam je austrijska...

Bio sam na Bleiburgu, pravi šou je nastao kad nam je austrijska policija okrenula leđa

SHARE

Bio sam na Komemoraciji u Bleiburgu. Misa i sjećanje na nedužno ubijenu hrvatsku vojsku i civile prošla je bez i jednog ozbiljnog incidenta.

No, nije sve sve izgledalo tako bajno, a  neke koji su taj dan bili u Bleiburgu moglo bi imati ozbiljnih problema.

Jedini “ incident” na Bleiburgu koji su zamijetili Hrvati pristigli iz Domovine, Europe i cijelog svijeta, učinio je jedan (i ne samo jedan – nego organizirano ) austrijski policajac koji nije skrivao slovo “U” na leđima.

Ne da ga nije skrivao nego ga je još ukomponirao u crveno-bijele kockice!

Na njegovu sreću ( i neznanje) proći će samo s “ prekršajem” jer kao sto je vidljivo nije prvo bijelo polje ! To ga je spasilo !!! Inače bi prošao mnogo gore, gotovo sigurno s kaznenom prijavom!

Član Hrvatskog društva političkih zatvorenika ga je sreo i dobronamjerno upozorio da mu ne bi slučajno palo na pamet s ovakvim natpisom doći na Trg bana Jelačića u Zagreb.

Odmah bi ga zatvorili, a Vijeće za suočavanje s prošlošću ( poput nekadašnjeg SUBNOR-a) osudilo taj “ nemili” incident ! I naravno, uz kaznenu prijavu – deportiralo!

Iako policajac ni tada ne bi znao što se zapravo događa jer natpis “U” mu je na leđima!!

Vezano za tu neobičnu situaciju u srpskim medijima pojavio se ironičan tekst kako austrijska policija moli Hrvate koji su došli na Komemoraciju da ne nose ustaško znakovlje kako bi se mogli razlikovati, piše Maxportal u satiričnom tekstu vezano za nedavna događanja u Austriji.