Home Politika Hasanbegović na Hodu za život: ‘Ova manifestacija je utjelovljenje onoga što se...

Hasanbegović na Hodu za život: ‘Ova manifestacija je utjelovljenje onoga što se zove građanski aktivizam u najboljem smislu te riječi’

SHARE

Brojni građani okupili su se u subotu u Zagrebu u “Hodu za život” na Trgu dr. Franje Tuđmana odakle su u povorci Ilicom krenuli do Trga bana Jelačića pod sloganom “Sva ljudska prava počinju začećem”.

Saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović stigao je sa suprugom i izjavio je kako sudjeluje u Hodu za život jer poštuje svačiji život i jer se radi o manifestaciji građanskog aktivizma u najboljem smislu riječi.

“Živim život, voli život, poštujem život. Što je najvažnije poštujem svačiji život. Ovo je jedan lijepa manifestacija bez bilo kakvih političko-stranačkih obilježja, dakle utjelovljenje onoga što se zove građanski aktivizam u najboljem smislu te riječi”, izjavio je Hasanbegović.

Upitan o skorom donošenju Zakon o pobačaju, odgovori kako je je moralna panika koja se širi u vezi s tim zakonom potpuno neutemeljena. “Siguran sam da se u hrvatskom javnom životu i politici može postići suglasnost i o tome pitanju ako se lišimo sektaštva i bilo koje ideološke uskogrudnosti”, rekao je i dodao kako u vezi s tim zakonom imamo pravorijek Ustavnog suda te da njegovo donošenje nije političko-stranačko pitanjem prenosi Narod.hr