Home Društvo Hercegovački maturanti će uvijek mahati hrvatskim zastavama bez obzira na bošnjačke medije...

Hercegovački maturanti će uvijek mahati hrvatskim zastavama bez obzira na bošnjačke medije iz Erdoganovog Sarajeva!

SHARE

Već smo poodavno navikli na raznorazne nebulozne situacije u ovoj kvazi državi koja nas je na našu žalost dopala kao čak neka vrsta domovine. Svakodnevno, raznorazne protuhe posebice prokomunističke ili unitarističke komentiraju sve što se događa u južnom dijelu ili u onim dijelovima gdje žive Hrvati.

Na žalost u takve nebulozne situacije upuštaju se i bošnjački mediji od kojih polovica još misli da je još uvijek živ drug Tito. Ovih dana s takvim nebulozama oglasio se i Radio Sarajevo koji je hercegovačke maturante prozvao da mašu zastavama Herceg Bosne i UZP-a.

Naime, kako je i dugogodišnji običaj maturanti u Hercegovini na zadnji dan svojeg školovanja u svojim kolonama nose zastave hrvatskog naroda što je sasvim prirodno i legitimno, međutim u Erdoganovom Sarajevu takve stvari zovu fašizmom i sličnim glupostima.

Žalosno je da kolege s Radio Sarajeva ne znaju da je zastava kojom mašu maturanti po Hercegovini i službena legalna zastava Županije Zapadnohercegovačke koja je sastavni FBiH. Žalosno je da kolege s Radija Sarajevo ne znaju da naprimjer policajci u ovoj federalnoj županiji, dakle državni službenici u Zapadnohercegovačkoj županiji na svojim odorama legalno imaju znak ili grb koji oni nazivaju grb Herceg Bosne i UZP-a.

Žalosno je da kolege s Radio Sarajeva takve zastave povezuju sa nekakvim izmišljenim UZP-ovima koji nemaju nikakvu vezu sa ovom mladosti. Također je žalosno da kolege s Radio Sarajeva nisu svjesni da su se ove i ovakve zastave vijorile i prije i da će se vijoriti zauvijek na ovim prostorima bez obzira što Erdoganovo Sarajevo misli o tom.

I za vrijeme fašističkog komunizma u Hercegovini su se zastave Jugoslavije u raznim kolonama (svatovskim, matrualnim i sl.)okretale naopako kako bi se plav- bijel – crven pretvorilo u crven – bijel –plav sa petokrakom naopako. Čak je i UDBA na takvo nešto gledala kroz prste a kolege s radio Sarajeva nikako da shvate da sasvim bespotrebno šire mržnju i netrpeljivost prema hercegovačkim maturantima koji vrlo jasno i nedvojbeno ističu svoj identitet ne osporavajući drugima ništa.

ABCportal.info