Home Politika Karamatić: Oni hoće da ga opet “metnu” Hrvatima, ali neće moći

Karamatić: Oni hoće da ga opet “metnu” Hrvatima, ali neće moći

SHARE

Voditelj emisije kazao je da je Karamatić najpopularniji političar u BiH te podsjetio na sve one koji ga prozivaju, od Mustafe Cerića preko Valentina Inzka.

Na pitanje je li politika u BiH poput heavy metala Karamatić je kazao da nije. “U metalu ima nekog ritma, svrhe, a u BiH što se politike tiče, samo buka, to bih ja usporedio više s kokošinjcem nego s metal koncertom”, rekao je Karamatić.

Sastanak s Venecijanskom komisijom

Karamatić je trebao nazočiti sastanku Vencijanske komisije i bh. političkih lidera, no na preporuku iz Europske komisije, a na traženje bošnjačkih stranaka, nije bio tamo. On smatra da je tim potezom pokazano čiju stranu oni drže.

“Oni drže stranu unitarističkog i bošnjačkog Sarajeva i halal-Srba i Hrvata“, smatra Karamatić i dodaje: “Pokušavaju srušiti BiH, a nju čine tri naroda”.

Od Kobilje glave do Švrakinog sela

“Moram ponoviti ono što sam već rekao u vašoj emisiji, a to je da BiH nije od Kobilje glave do Švrakinog sela, kako nam to predstavljaju u Sarajevu. Bosna i Hercegovina je i u Širokom Brijegu i u Prnjavoru i Grudama, a Sarajevo to ne razumije i dok je to tako BiH će ići prema svom neumitnom raspadu”, kategoričan je bio Karamatić.

Pokušaj alibija

“Što se tiče Venecijanske komisije, to je neki pokušaj alibija jer se nije pronašao kompromis. Sve ambasade u BiH drže jednu stranu, nakon apelacije gospodina Ljubića i odluke Ustavnog suda HNS je očekivao rješenje tog pitanja, međutim, sve velike bošnjačke stranke su počele pričati o tome da se Dom naroda FBiH treba pretvoriti u Vijeće naroda u RS-u. Mi u HNS-u smo to odbili i onda su oni pozvali Venecijansku komisiju, a to je potpuno nelogično.”, rekao je Karamatić.

“Neće moći”

“Stav Venecijanske komisije je savjetodavan i on nikoga ne obvezuje”, rekao je Karamatić i dodao: “Hrvatima je dosta te velikobošnjačke politike koju je promovirala i međunarodna zajednica. Pogledajte samo oduševljenje njihovog publikuma po portalima na najave kandidatura ovih pojedinih Srba i Hrvata koje ja zovem halal-Hrvatima, njima se sve svodi na to da ga još jednom “metnu” Hrvatima, a ja im poručujem da neće moći.”, rekao je Karamatić, prenosi Dnevnik.ba