Home Crna kronika Droga u Ljubuškom: Šestorka iz “Gastarbajtera” u pritvoru još dva mjeseca

Droga u Ljubuškom: Šestorka iz “Gastarbajtera” u pritvoru još dva mjeseca

SHARE

Vijeće Županijskoga suda u Širokom Brijegu odlučilo je da sva šestorica osumnjičenika u akciji “Gastabajter” ostaju u pritvoru još dva mjeseca zbog sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge, nedozvoljenoga držanja oružja i odavanja službe tajne, potvrđeno je za portal Jabuka.tv iz Županijskoga tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke.

Osumnjičenima Ž. M. (43), T. I. (49), I. A. (37), J. P. (41), I. K. (43) pritvor je produljen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke i nastaviti činiti kaznena djela, dok se T. P. (39) u pritvoru nalazi zbog opasnosti utjecaja na svjedoke.

Ž.M. se sumnjiči da je tijekom 2016. godine, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, organizirao grupu ljudi za počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Pripadnici grupe postali su T. I., I. A., J. P. i I. K., koji su kontinuirano nabavljani i prodavali kokain i marihuanu osobama s područja Ljubuškoga, izjavio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

Pored toga, pripadnik grupe J. P. se sumnjiči da je u svojoj obiteljskoj kući neovlašteno držao pušku M48 i streljivo.

  1. T. P. se sumnjiči da je kao službena osoba pribavljao podatke koji su službena tajna, s ciljem da takve podatke preda osumnjičenom T. I.

Osumnjičenici imaju mogućnost pobijanja odluke podnošenjem žalbe Vrhovnom sudu FBiH.

 

(www.jabuka.tv)