Home Zanimljivosti HAŠIMAGA Legendarni Ćiro trebao je biti svećenik, ali doživio je veliku neugodnost

HAŠIMAGA Legendarni Ćiro trebao je biti svećenik, ali doživio je veliku neugodnost

SHARE
Bivši hrvatski reprezentativac, potom i izbornik, Igor Štimac bavi se projektom Utakmica života, ali vodi i tv-emisiju

U emisiji Večernji pressing by Igor Štimac privi gost bivšeg reprezentativca bio je trener svih trenera Ćiro Blažević koji je pred TV kamerama bio raspoložen i otkrio detalje iz bogate karijere. Ćiro se na početku prisjetio da je trebao biti svećenik, a ne nogometaš.

‘Moja majka bila je fanatični vjernik, a kako je izgubila dva sina. željela je da budem svećenik. Nije mi palo na pamet da se odupirem njenoj želji jer bih za njenu ljubav napravio sve. I krenuo sam kod isusovaca. Nažalost, shvatio sam da ne mogu biti svećenik jer dok me časna sestra oblačila ‘hašimaga’ se dig’o’, ispalio je Ćiro Blažević.

S Hrvatskom je ostvario najveći uspjeh u povijesti našeg nogometa, ali uvijek je u zraku visjelo pitanje je li ga na to mjesto stavio bivši predsjednik Tuđman.

‘Tuđman je odlučivao o svemu, ali sam ja imao najbolje referencije. Po tome u to vrijeme nisam imao konkurenciju i bilo je logično da to budem ja. Ali, reći ću ti najveću tajnu. Tadašnji predsjednik Vedriš mene zove i govori da ja ne trebam biti izbornik nego da to treba biti Ivić. Ja mu odgovaram: ‘Nisi me ti postavio, idem pitati Tuđmana’.’Odem kod predsjednika, a on mi kaže: ‘Ćiro, Vedriš će te prevariti’. I ja odem i podnesem ostavku kao što je Vedriš želio. A Ivić sutra kaže da ne želi biti izbornik nego direktor i da ja trebam biti izbornik. Tako me Ivić spasio, prenosi Tportal.hr

Bio je to tek dio razgovora Ćire Blaževića i Igora Štimca, a cijeli intervju pročitajte ovdje.