Home Vijesti Od 29. svibnja građani BiH u Kinu mogu bez vize

Od 29. svibnja građani BiH u Kinu mogu bez vize

SHARE

Veleposlanica Kine u Bosni i Hercegovini Chen Bo zahvalila je ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću za doprinos uvođenju bezviznog režima između BiH i Kine, a kako je najavljeno, sporazum stupa na snagu 29. svibnja kada će građani dviju zemalja moći putovati bez viza.

Mektić je istaknuo da će na ovaj način biti olakšano kretanje građana BiH i Kine, što će sigurno doprinijeti povećanju broja turista, ali i olakšati dolazak investitora, prenosi Fena.

Također, informirao je veleposlanicu Bo o trenutnoj situaciji s migrantima i mjerama koje poduzimaju institucije u BiH. Naglasio je da je za rješavanja ovog pitanja potreban zajednički pristup na regionalnom i nivou Europske unije.

U tom cilju, Ministarstvo sigurnosti i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH početkom idućeg mjeseca u Sarajevu planiraju organizirati sastanak nadležnih ministara zemalja regije kako bi pokušali dogovoriti usuglašeno djelovanje i sprječavanje ilegalnih migracija, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH, prenosi Dnevnik.ba