Home Crna kronika Grude: Napadači na policajce na slobodi

Grude: Napadači na policajce na slobodi

SHARE

Sutkinja za prethodno saslušanje Općinskog suda Ljubuški odbila je jučer prijedlog Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije za određivanje pritvora Jozi Rosi (40) i Dragi Tomasu (21) iz Gruda zbog napada na policajce, piše Dnevni avaz.

Tomas je 27. svibnja, upravljajući Mercedesom, škripao po cesti i narušavao javni red i mir te se oglušio na policijsku naredbu o zaustavljanju.

Ispred jednog kafića u Grudama policajci su mu vozilima prepriječili put, a kada su ga pokušali uhititi, nogom je udario policijsku službenicu u predjelu stomaka.

U tom trenutku do njih je došao osumnjičeni Roso, koji je odgurnuo policijsku službenicu i zaprijetio im da će ga se ”sjetiti i da će ih sve postrojiti u stanici“. Dok se nalazio u prostoriji za zadržavanje, Tomas je udarcima oštetio vrata, a policajcima je prijetio da će ih ”sve zaklati, pobiti njih, kao i njihovu djecu“.

U ovom incidentu, rekli su iz Tužilaštva ZHŽ, dvoje policijskih službenika je zadobilo tjelesne ozljede. Na odluku Suda o puštanju Tomasa i Rose na slobodu Tužiteljstvo će se žaliti, piše Bljesak.info