Home Crna kronika Velika noćna akcija: po kafićima, trafikama i kladionicama na području od Splita...

Velika noćna akcija: po kafićima, trafikama i kladionicama na području od Splita do Imotskog uhvaćeni brojni maloljetnici u nedopuštenom provodu

SHARE

Ukupno 469 objekata, najviše ugostiteljskih te trgovina i trafika, obišli su službenici Policijske uprave tijekom protekla tri vikenda u sklopu akcija usmjerenih na zaštitu mladih, pogotovo maloljetnika.
Najviše su obilazili kafiće i dućane u Splitu, Solinu i Kaštelima, te dijelom u Imotskom i Sinju. U nedopuštenim noćnim izlascima zatečeno je 14 osoba mlađih od 16 godina, bez pratnje roditelja. Policija je preko društvenih mreža doznala za ugostiteljski objekt koji organizira proslave za maloljetnike i u njemu su u 23.30 zatekli 11 maloljetnih osoba.

– Kontinuirano imamo preventivno-represivne akcije te se, ovisno o prosudbi rizika, provode kontrole – kazao nam je Paško Ugrina, voditelj policijskog Odjela za prevenciju.
Prateći problematiku rizičnih ponašanja djece i mladih te intenzitet događanja uslijed različitih proslava krajem školske godine, policajci su provodili aktivnosti u cilju zaštite mladih od neprihvatljivih i rizičnih ponašanja te sprječavanja prekršaja i kaznenih djela na štetu maloljetnika. Akcije su provedene samostalno, ali i u suradnji s carinicima i turističkim inspektorima, planskim usmjeravanjem na mjesta prepoznata kao rizična u lokalnim sredinama.
Cilj aktivnosti bio je uočavanje i sankcioniranje svih oblika neprihvatljivog ponašanja, posebno kršenje zabrane prodaje alkohola i duhanskih proizvoda maloljetnicima. Policajci su postupali i po problematici zlouporabe droga, rizičnih ponašanja u prometu, ali i kontrole posjeta kladionicama.
Tijekom spomenutog razdoblja u devet slučaja utvrđena je i sankcionirana prodaja i usluživanje alkoholnih pića maloljetnicima, a u jednom slučaju prodaja cigareta. Zatečeno je 15 osoba u ilegalnom korištenju droga, dok su u prekršajima zatečena 24 vozača mlađa od 21 godinu, piše Slobodna Dalmacija