Home Crna kronika POKUŠAJ TEŠKOG UBOJSTVA: 62-godišnjaci pričali o ustašama i partizanima, a onda je...

POKUŠAJ TEŠKOG UBOJSTVA: 62-godišnjaci pričali o ustašama i partizanima, a onda je Matija benzinom polio i zapalio prijatelja Milana

SHARE

Toga su dana navodno pili zajedno i raspravljali o ustašama i partizanima, nakon čega je u jednom trenutku jedan od njih uzeo bocu s benzinom i polio drugoga. Potom ga je zapalio, a kad je shvatio što je učinio, počeo ga je polijevati vodom kako bi mu pomogao.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv 62-godišnjeg muškarca zbog pokušaja teškog ubojstva koji se dogodio početkom ove godine u zagrebačkoj Dubravi. Matija K. je početkom godine, pisali su mediji, napao svog vršnjaka Milana S.

Zapalio ga nakon rasprave o ustašama i partizanima

On je u siječnju ove godine u Gornjoj Dubravi svojeg prijatelja, također 62-godišnjaka, polio benzinom, a zatim upaljačem zapalio tekućinu. Muškarac kojeg je okrivljenik namjeravao ubiti nakon toga je završio u bolnici s ozljedama opasnima po život.

Mediji su nakon tog događaja pisali da se radi o dvojici najboljih prijatelja koji stanuju u istoj ulici. Toga su dana navodno pili zajedno i raspravljali o ustašama i partizanima, nakon čega je u jednom trenutku jedan od njih uzeo bocu s benzinom i polio drugoga. Potom ga je zapalio, a kad je shvatio što je učinio, počeo ga je polijevati vodom kako bi mu pomogao.

“Milan živi na dnu ulice, a Matija na vrhu. Sve je započelo ujutro kad je Matija otišao piti kod Milana, a onda su se prebacili kod susjeda, gdje su pili dio popodneva. Nakon tog su otišli kod Matije gdje su nastavili piti i raspravljati o onim tipičnim našim pričama, ustaše i partizani i tako to”, rekao je jedan od svjedoka početkom godine za Večernji list.

Zadobio teške opekline

Susjeda je pozvala hitnu pomoć, nakon čega je ozlijeđeni muškarac prevezen u bolnicu. Plamen je zahvatio veći dio njegova tijela pa je zadobio opekline 2. i 3. stupnja na 30 posto površine kože. Nakon intervencije liječnika je preživio.

U optužnici je predloženo da se okrivljeniku produlji istražni zatvor do okončanja kaznenog postupka na temelju iste zakonske osnove zbog kojeg je i određen odnosno zbog opasnosti od ponavljanja djela, objavio je DORH.