Home Crna kronika Žalba na odluku sutkinje iz Ljubuškog

Žalba na odluku sutkinje iz Ljubuškog

SHARE

Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu uložilo je Vijeću Općinskog suda u Ljubuškom žalbu na odluku sutkinje toga suda kojom nije određen pritvor osumnjičenicima J.R. (40) i D.T. (21) iz Gruda, potvrdio je za portal Sirokibrijegh.info Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti ŽT ŽZH.

Žalba je uložena iz zakonskih razloga, povrede odredaba kaznenog postupka koje se ogleda u izostanku navođenja razloga o bitnim činjenicama, te zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Kako nam je nadalje kazao Aničić, zatraženo je određivanje pritvora osumnjičenim zbog napada na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti i oštećenja tuđe stvari.

Sutkinja Općinskog suda u Ljubuškom je ranije odbila prijedlog Županijskog tužiteljstva za određivanje pritvora osumnjičenim i oni su pušteni na slobodi.

Kao što je već ranije navedeno, D.T. je osumnjičen da je dana 27.5.2018. godine ispred kafića „D…“ u Grudama vozilom škripajući po cesti narušavao javni red i mir.

Kada su ga policijski službenici sustigli izdali su mu usmenu naredbu da zaustavi vozilo, isti se oglušio i nastavio kretati prema Ljubuškom. Dolaskom do tvornice „V…“ izvršio je polukružno okretanje i prošao pored dva policijska vozila koja su mu popriječila put i ponovno se zaustavio ispred kafića „D…“.

Nakon što mu je izdata naredba da pođe u policijsku postaju, D.T. je počeo policijske službenike vrijeđati, omalovažavati i prijetiti im. Pružajući aktivni otpor nogom je udario policijsku službenicu u predjelu abdomena, nakon čega ju je osumnjičeni J.R. odgurnuo i zaprijetio joj riječima – sad ću vas u stanici sve postrojiti, j…i vas i policiju cijelu i načelnika koji vas je poslao –

Dok se nalazio u prostoriji za zadržavanje osumnjičeni D.T. je zaprijetio policijskim službenicima da će ih sve zaklati, pobiti njih, kao i njihovu djecu, piše SirokiBrijeg.info