Home Zanimljivosti “Najstrašniji horor od Egzorcista” prestravio i filmske kritičare: “Vrištali su i stenjali”

“Najstrašniji horor od Egzorcista” prestravio i filmske kritičare: “Vrištali su i stenjali”

SHARE

OVE GODINE izašlo je mnoštvo odličnih horora, no film Hereditary redatelja Arija Astera neki nazivaju najstrašnijim hororom od Egzorcista iz 1973. godine.

“Ništa ne može pripremiti svijet za ovaj horor”, piše Unilad o Asterovu prvijencu premijerno prikazanom na Sundance film festivalu. Nakon Sundance premijere gledatelji su ovaj film opisivali kao “dva sata strave” i “najluđi horor ove godine”, a neki su gledatelji vrištali i plakali tijekom prikazivanja filma. Međutim, ako vam to nije bilo dovoljno uvjerljivo, onda bi vas moglo uvjeriti ono što se dogodilo na prikazivanju filma za filmske kritičare samo tjedan dana prije službenog prikazivanja u američkim kinima.

Filmski kritičari su imali priliku pogledati horor koji stiže u kina 8. lipnja prije ostalih, a sudeći prema društvenim mrežama, čak ni oni nisu mogli ostati imuni na ovaj film. “Pogledao sam Hereditary u dvorani punoj filmskih kritičara koji su već očvrsnuli na ovakve stvari… I bilo je zadovoljstvo čuti njihove vriskove, uzdahe i stenjanje. Pogledajte ovaj horor, vjerujte mi”, napisao je na Twitteru filmaš Aaron Morgan i tako dao do znanja da je Hereditary uspio izbezumiti čak i one kojima je posao gledati strašne horore.

Kritičari pišu da je ono što Hereditary razlikuje od ostalih horora je činjenica da je on u neku ruku i veoma moćna drama koja se bavi tugom i gubitkom te odnosima u obitelji. Film prati obitelj Graham i lik Anne koja se pokušava pomiriti s gubitkom majke Ellen koja je preminula od raka, prenosi Index.hr