Home Politika SIP potvrdio Ragužu izvorni HSP BiH, Ćane Primorac ostaje bez stranke

SIP potvrdio Ragužu izvorni HSP BiH, Ćane Primorac ostaje bez stranke

SHARE

Hrvatska stranka prva BiH želi izvijestiti svekoliku javnost o odluci Središnjeg izbornog povjerenstva BiH (SIP BiH), od 31. svibnja 2018. godine, u kojoj izričito stoji da jedino Hrvatska stranka prava BiH, predsjednika Nikole Raguža, ima pravo koristiti ovo ime na Općim izborima 2018. godine.

U navedenoj Odluci obvezuje se Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine, predsjednika Stanka Primorca, da u roku od dva dana izmijeni naziv stranke koji neće biti sličan sadašnjem, što dovodi u pitanje i njegovu sramnu koaliciju sa HDZ-om BiH.

Hrvatska stranka prava BiH, kao drugi najstariji politički subjekt, ujedno prva, izvorna pravaška stranka u suvremenoj BiH i korijen svih budućih pravaških opcija u BiH, pozdravlja ovakvu odluku SIP-a BiH kojom su se, na koncu, uklonile sve nejasnoće, obmanjivanje javnosti, članstva i birača pravaškim imenom, a poradi osobnih interesa nekoliko sužanjskih pojedinaca.

Hrvatska stranka prava BiH biti će snažan, dosljedan, principijelan dio velike hrvatske koalicije protiv ekonomskog ugnjetavanja i svakog zatiranja slobode i domoljublja hrvatskog čovjeka na njegovom stoljetnom ognjištu u Bosni i Hercegovini. Stoga je bespredmetno i svako demantiranje predsjednika nepostojeće pravaške opcije Stanka Primorca o postignutoj hrvatskoj koaliciji u Srednjobosanskoj županiji, HSP-a BiH, HS-a i HDZ-a 1990 jer se ovaj pravaški ogranak samo vratio u okrilje izvornog pravaštva. Istog onog pravaštva čijeg duha odavno nema u njegovoj stranci.

Hrvatska stranka prava BiH ovim putem upućuje poruku svim pravašima, kao i svakom slobodnom Hrvatu i Hrvatici u BiH: Vrijednosti izvornog pravaštva kojeg smo dobili u naslijeđe od Oca Domovine nikada se i ni zbog čega ne izdaju, a pravo na slobodu hrvatskog naroda neće odrediti nitko drugi nego Bog i Hrvati, navodi se u priopćenju HSP-a.