Home Nekategorizirano Ne želite imati obješene grudi? Riješite se ovih šest navika…

Ne želite imati obješene grudi? Riješite se ovih šest navika…

SHARE

S ovih par trikova žene mogu smanjiti utjecaj gravitacije na svoje grudi. Loš položaj za spavanje, pretjerano vježbanje, kao i izlaganje suncu bez zaštite loše utječu na stanje grudi

Bilo da su vaše male, velike, šiljaste, spuštene ili neujednačene, grudi svih oblika i veličina imaju isti problem – gravitaciju. Ali i utjecaj gravitacije se može umanjiti ako se na vrijeme počne razmišljati o svojem stilu života i prekine ponašanje koja loše utječe na izgled i poziciju grudi, piše britanski Glamour.

– S godinama, ženske grudi se sve teže opiru gravitaciji. Koža je sve tanja i gubi prirodnu elastičnost. Ali godine nisu jedini neprijatelj lijepih grudi. Trudnoća, pretilost, nagli gubitak težine i još mnogobrojni faktori mogu utjecati na padanje grudi, bez obzira na gene koje žene naslijede od roditelja – izjavio je plastični kirurg Dirk Kremer.

Kremer je nabrojao što sve loše utječe na grudi.

Loše navike koje treba izbjegavati

1. Spavanje na trbuhu

foto: Dreamstime

Dr. Kremer kaže da je spavanje na trbuhu najgori položaj za ženske grudi, budući da su o ovom položaju satima stisnute uz madrac. Napominje da nije dobro ni spavati na boku jer u tom položaju se naprežu ligamenti i s vremenom se vezivna tkiva opuštaju i grudi sve više vise.

2. Ponavljanje vježbi visokog intenziteta

Fotolia | Autor: Fotoliafoto: Fotolia

Dr. Kremer priznaje da se još ne može sa sigurnošću reći da repetitivne kretnje kod vježbi visokog intenziteta, poput trčanja, skakanja ili trbušnjaka, mogu dovesti do smanjene proizvodnje kolagena u grudima. Ali, za to postoji velika mogućnost.

3. Stalno nošenje grudnjaka

– Prema istraživanju provedenom u Francuskoj, potpora koju grudi dobivaju od grudnjaka zapravo slabi mišiće u prsima – objašnjava dr. Kremer.

4. Sunčanje bez kreme sa zaštitnim faktorom

Fotolia | Autor: Fotoliafoto: Fotolia

UV zrake imaju isti utjecaj na kožu lica kao i na kožu grudi. Izlaganje grudi suncu bez zaštite smanjuje količinu kolagena te oštećuje kožu.

5. Brze dijetefoto: Dreamstime

Žene koje se odlučuju na dramatične dijete i naglo smanjuju unos kalorija, često i brzo vrate te kilograme i dobiju još par kilograma na tu prvotnu težinu, a to ima jako loš utjecaj na grudi.

– Svaki put kad dobijete ili izgubite na težini, vezivno tkivo na grudima se opušta i sve teže mu je raditi svoj posao, to je poput starih tajica – objašnjava dr. Kremer.

6. Pušenje

shutterstock | Autor: shutterstockfoto: shutterstock

Inače loša navika, pušenje umanjuje dotok krvi u kožu. S manje krvi, manja je elastičnosti kože.

Navike zahvaljujući kojima će grudi i dalje lijepo stajati

1. Nošenje pravog grudnjaka

Fotolia | Autor: Fotoliafoto: Fotolia

– Najbolja alternativna plastičnoj operaciji je nošenje grudnjaka koji odgovara vašim grudima. Nošenje krivog broja grudnjaka može promijeniti izgled vaših grudi, pogotovo ako vam grudnjak ne pruža dovoljno potpore. Onda grudi mogu biti ili izgledati obješeno – objašnjava dr. Kremer.

2. Vježbe za prsne mišiće

Vježbe kojima se cilja učvršćivanje prsnih mišića mogu utjecati na učvršćivanje i vezivnog tkiva u grudima.

24sata