Home Zanimljivosti Hrvatski tinejdžer prvi je uspio ono što pokušava više od 45 milijuna...

Hrvatski tinejdžer prvi je uspio ono što pokušava više od 45 milijuna ljudi

SHARE

FORTNITE Battle Royale među najpopularnijim je igrama današnjice. Ne samo po broju aktivnih igrača već i popularnosti na Twitch.tv i YouTube platformama. Brojni igrači od njenog izlaska u rujnu prošle godine pokušavali su napraviti jednu stvar – vratiti se na otok na kojem igrači čekaju početak meča, a prije nekoliko dana jednom od njih to je i uspjelo. Radi se o 15-godišnjem Hrvatu pod YouTube nadimkom OrangeGuy.

Fortnite Battle Royale je igra s jednostavnim ciljem, kao i ostale iz istog žanra. Cilj je ostati posljednji preživjeli od 100 igrača na ograničenom prostoru. Kako bi to učinili, igrači se mogu koristiti oružjem i alatima, a u Fortniteu i graditi građevine, po čemu se ta igra razlikuje od najvećeg konkurenta PlayerUnknown’s Battlegrounds. Prije početka meča dok se igrači spajaju na server, nalaze se na spawn otoku. Jednom kada meč krene, igrači s letećim autobusom odlaze s otoka i na njega se više ne mogu vratiti. Barem je tako bilo donedavno sve dok mladom Hrvatu to nije pošlo za rukom.

OrangeGuy je s dva suigrača prvo izgradio platformu s rampom koja gleda na otok, a onda su pomoću kolica za kupnju, koja su nedavno dodana u igru kao vozilo, uspjeli preskočiti “nevidljivi zid” koji je prije igrače zaustavljao u njihovom pokušaju. Sletjeli su na otok i sve naravno snimili, a video je dosad prikupio više od 300 tisuća pregleda. Nakon što je OrangeGuy uspio u svom naumu, i mnogim drugima je to pošlo za rukom slijedeći njegov primjer. O uspjehu mladog Hrvata, koliko god se on revijalan čini, pisali su i najveći svjetski mediji poput BBC-ja i Fox Newsa te neki od najpopularnijih gejming portala na svijetu. To samo potvrđuje nevjerojatnu popularnost koju Fortnite danas uživa.

Fortnite Battle Royale najgledaniji je sadržaj na Twitch.tv platformi posljednjih mjeseci, i to uvjerljivo. Samo proteklog tjedna pogledano je više od 30 milijuna sati Fortnite sadržaja na Twitchu, ujedno duplo više od League of Legendsa u istom periodu te čak tri puta više od glavnog konkurenta u PUBG-u. Prema posljednjim dostupnim informacijama iz Epic Gamesa koji je razvio igru, Fortnite je privukao više od 45 milijuna igrača. Možete ga besplatno preuzeti i igrati na PlayStation 4 i Xbox One konzolama te PC-u i iOS-u, a ovog ljeta trebao bi stići i na Android.

Grafika: The Esports Observer

Fortnite je popularan i među brojnim poznatim osobama. Reper Drake igrao je igru pred desecima tisuća obožavatelja na streamu Tylera “Ninje” Belvinsa, najpoznatijeg igrača Fortnitea. Veznjak Tottenhama i engleske nogometne reprezentacije Dele Alli također je veliki ljubitelj igre, a redovito i streama mečeve sa suigračima na svom Twitch.tv kanalu.