Home Zanimljivosti Zastave hrvatskog naroda u BiH postavljene u Mostaru ne bi trebale biti...

Zastave hrvatskog naroda u BiH postavljene u Mostaru ne bi trebale biti medijska senzacija!

SHARE

Više zastava hrvatskog naroda u BiH ili kako neki mediji pišu Hrvatske republike Herceg-Bosne postavljeno je u subotu u Mostaru iznad prometnice koja povezuje vrh Avenije s novim mostom ‘Avenija-Sutina’.

Za sada nije poznato tko ni zašto je postavio zastave na ovoj lokaciji- pitaju se neki mediji kao da se u najmanju ruku dogodila nekakva senzacija s obzirom da u Mostaru i Hercegovini živi popriličan broj Hrvata koji su jedan od tri konstitutivna naroda u BiH.

Zastava hrvatskog naroda je svakodnevno vidljiva u mjestima gdje žive Hrvati, rado je nose i ističu u svadbenim, navijačkim ili drugim kolonama i skupovima pa doista začuđuje da se netko uopće pita o motivima zašto su zastave na mostu i da sami sebe dovodimo u situaciju da dvojimo je li se nešto smije istaknuti ili ne smije.

Hrvatske zastave kojima se potvrđuje identitet hrvatskog naroda u BiH ne bi trebale biti i ne smiju biti nikakva senzacija bilo gdje u BiH jer su simbol jednog od tri konstitutivna naroda koji žive u ovoj državi. Naravno, nitko ne bi trebao braniti ni drugim narodima da istaknu svoje nacionalne simbole.

Izvor: ABCportal.info

Mostar ''okićen'' zastavama Herceg-Bosne

Mostar ''okićen'' zastavama Herceg-Bosne

Mostar ''okićen'' zastavama Herceg-Bosne