Home Šport Kao 10-godišnjak gledao kako mu otac ubija majku, umrla mu je na...

Kao 10-godišnjak gledao kako mu otac ubija majku, umrla mu je na rukama…

SHARE
Samstag 27.04.2013, 1. Fussball - Bundesliga Saison 12/13 - 31. Spieltag in Duesseldorf, Fortuna Duesseldorf - BV Borussia Dortmund Jakub KUBA Blaszczykowski (BVB) bejubelt hier seinen Treffer zum 0:2 Foto: DeFodi.de +++ Copyright Vermerk DeFodi.de -- DeFodi Ltd. & Co. KG, Wellinghofer Str. 117, D- 44263 D o r t m u n d, sport@defodi.de, Tel 0231-700 500 44, Fax 0231-700 54 90, C o m m e r z b a n k D o r t m u n d, Kto: 36 11 76 100, BLZ: 440 400 37 // BIC COBADEFF440 // IBAN: DE74 4404 0037 0361 1761 00 // Steuer-Nr.: 315/5803/1864 , USt-IdNr.: DE814907547 - 7% MwSt.
Kada postigne gol, Jakub pogleda prema nebu tražeći ponosnu majku Annu, a s ocem, koji je nedavno umro, nakon te tragedije više nije razgovarao.

“Mnogo je puta rekao kako će ju ubiti”, otkrio je Jakub Blaszczykowski, poljski reprezentativac i član Wolfsburga, Malgorzati Domagalik, uglednoj poljskoj novinarki s kojom je radio na pisanju biografije.

Image result for jakub-blaszczykowski

Prisjetio se bivši član dortmundske Borussije, nesretnog dana u kolovozu 1996. kada je njegov otac ubio njegovu majku:

“Igrao sam se u sobi i kroz otvoreni prozor sam čuo svađu. Prepoznao sam glasove i to su bili moji roditelji, otac se zaderao i u tom je trenutku sve stalo. Istrčao sam iz kuće kako bih pomogao majci Anni, ali je bilo prekasno. Udahnula je tri puta i doslovno umrla u mojim rukama.”

“Samo dan ranije, s majkom sam slagao puzzle i rekao joj kako ne znam što bih bez nje…”, rekao je Jakub, koji je tada imao tek deset godina!

Related image

Zygmunt Blaszczykowski zbog ubojstva je osuđen na 15 godina zatvora, a desetogodišnji dječak je svjedočeći ponovno morao prolaziti kroz bolne trenutke:

“Tada sam već igrao nogomet i svakog sam dana putovao dva sata do Częstochowa, grada u kojem sam trenirao. No, nakon smrti moje majke, bio sam potpuno izgubljen i nisam odlazio na treninge. Međutim, imao sam sreću što sam uz sebe imao ujaka Jerzyja Brzeczeka, bivšeg reprezentativca i kapetana Poljske na Olimpijskim igrama u Barceloni, koji mi je pomagao da se oporavim te da se vratim nogometu.”

Image result for jakub-blaszczykowski

“Ubrzo smo otišli na turnir, na kojem su igrali najbolji mladi igrači u državi, a ja sam proglašen za najboljeg igrača turnira. Ujak mi je objasnio kako sam spreman za velike stvari i taj mi je dan pomogao da se ustanem i posvetim nogometu.”

Jakub je rekao i kako je veliku ulogu u daljnjem odrastanju imala injegova baka Felicja.

“Brigu o bratu Dawidu i meni preuzela je baka Felicja koja je svojom ljubavlju sačuvala obitelj na okupu i usmjerila nas na pravi put. Obožava nogomet i moj je najveći kritičar”, kroz smijeh je rekao Blaszczykowski.

Njegov otac je iz zatvora izašao 2012. godine te je uskoro umro:

“S njim nisam nikada više razgovarao. Puno sam razmišljao o tom kobnom danu i pitao se jesam li mogao spasiti majku da sam bio nekoliko godina stariji, ali sam shvatio da neću ništa postići s tim te da moram krenuti dalje.”

Svaki put kada postigne gol, Jakub s uzdignutim rukama pogleda prema nebu tražeći ponosnu majku Annu, koja je zasigurno sretna jer je njezin sin uspio pronaći pravi put.