Home Društvo FOTO: Završen dvomjesečni tečaj informatike za umirovljenike u Knjižnici Ljubuški

FOTO: Završen dvomjesečni tečaj informatike za umirovljenike u Knjižnici Ljubuški

SHARE

Kroz protekla dva mjeseca ljubuški umirovljenici bili su u prigodi pohađati  besplatan tečaj informatike za umirovljenike u Knjižnici Ljubuški. Isti je vodila profesorica informatike Matea Markić, koja je polaznike poučila slijedećem:

  1. Početak rada s računalima. Polaznici stječu znanja o osnovnoj građi računala (strojnoj i programskoj opremi), upoznaju osnovne pojmove u informatici i osposobljavaju se za pravilno korištenje osnovne strojne opreme. Prvi koraci u radu na računalu- Uključivanje računala, miš, tipkovnica.
  2. Početak rada u operacijskom sustavu- izbornik Start, radna površina, programska traka, rad s prozorima, izbornici, što učiniti ako se aplikacija zamrzne, pravilno gašenje računala.
  3. Polaznici se upoznaju sa stvaranjem datoteka, brisanjem i vraćanjem, rad s mapama i podmapama.
  4. Polaznici se upoznaju s osnovnim mogućnostima programa Microsoft Excel.
  5. Polaznici stječu osnovne vještine oblikovanja teksta i upoznaju tehnike uređenja dokumenta.
  6. Upoznavanje s web preglednicima i web pretraživanjem. Polaznici se upoznaju s mogućom zlouporabom informacija na Internetu putem računalnih mreža i drugim opasnostima koje donosi Internet.
  7. Polaznici izrađuju e-mail adrese; slanje e-mail-a s privicima na niz

Danas je održan posljednji susret prvog ciklusa besplatnog tečaja informatike za

umirovljenike, po okončanju kojega su polaznicima dodijeljeni Certifikati o uspješno završenom tečaju. Iste su dodijelili Ivan Bebek, ravnatelj JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški i prof. Matea Markić.

Ovom prigodom, uz zahvalu prof. Matei Markić na stručnom vođenju tečaja, nagovještavamo da će novi ciklus tečaja informatike za umirovljenike, kao ujedno i za mlađe dobne skupine započeti iznova u rujnu 2018. godine.

Uzgred bismo istaknuli slijedeće: kako bismo išli ukorak s vremenom, a nadasve sa željom da žiteljima općine Ljubuški približimo Knjižnicu Ljubuški te brojna raznovrsna bogata kulturna događanja u Općini, u organizaciji knjižnice, uz već kreiranu Facebook stranicu “Knjižnica Ljubuški” koja daje uvid u sva aktualna događanja, novosti, najave i sve druge zanimljive informacije glede Knjižnice Ljubuški, u tijeku je dizajniranje web stranice Knjižnice Ljubuški.