Home Šport Hrvat uništio zvijer! Ha, mislili su da dovode janjca na klanje…

Hrvat uništio zvijer! Ha, mislili su da dovode janjca na klanje…

SHARE

Ivica Trušček (34), hrvatski MMA borac, pobijedio je Britanca Colina Fletchera ‘giljotinom’ u drugoj rundi. Nije ga se dojmio izgled protivnika koji je miks Golluma i Orka iz Gospodara prstenova.

Sve je bilo spremno, čekali su da izgubim od domaćeg borca čiji je ulazak u ring trajao dulje nego čitava borba, rekao nam je Ivica Trušček (34).

Hrvatski MMA borac s preko 50 borbi u karijeri, u subotu se borio u Engleskoj protiv Colina ‘Freakshow’ Fletchera, bivšeg UFC borca. Borili su se po MMA pravilima promocije ‘Made 4 The Cage’ u velter kategoriji do 77 kg.

POGLEDAJTE VIDEO BORBE

Njegov protivnik nije bio nimalo bezazlen, majstor jiu-jitsua koji je čak 11 puta završavao protivnike zahvatima i polugama. Imao je 16 pobjeda i 9 poraza, ali ovaj put je izgubio onako kako obično pobjeđuje – zahvatom.

Sjajno je Ivica iskoristio trenutak i slavio ‘giljotinom’ u drugoj rundi.

Fletcher je 2012. bio dio Ultimate Fightera, reality showa u sklopu UFC-a u kojem se borci natječu u turniru na ispadanje. Kamere ih prate gotovo 24 sata na dan, u pripremi borbe i nakon njih, a najbolji dobivaju ugovor s UFC-om.

Te sezone došao je do finala i ušao u UFC gdje je izletio već nakon prvog poraza od Mikea Riccia. Nakon toga je uglavnom nastupao po Velikoj Britaniji. Zadnju borbu imao je u ožujku kad je polugom na ruci pobijedio Waltera Gahadzu.

Brojne tetovaže, maske, vampirski zubi i sav taj izgled lošeg dečka su samo obična predstava za javnost. Colin je zapravo obiteljski čovjek, supruga mu je bivša manekenka, a on radi u sportskom brendu Lonsdale.

Kad smo Ivicu pitali kako će se pripremiti za osebujnog protivnika, rekao nam je da razmišlja ponijeti kolac i češnjak, jer je to najučinkovitije oružje protiv vampira.

– Ne znam, možda dođem obučen u Papu – rekao nam je.

Nije bilo nikakvog kostima, Ivica je jednostavan, dođe, odradi posao i vrati se kući.

foto: Igor Kralj/Pixsell/YouTube

Nisam imao trenera

Iako, bilo je gadno na početku. Nekoliko udaraca sjelo je na Ivičinu bradu.

– U prvih nekoliko sekundi primio sam neke udarce, pokušao je i low kickovima, ali to je bilo sve. Uzvratio sam direktima, nakon jednog je sjeo na stražnjicu, imao sam i dva rušenja… – ispričao nam je Ivica, koji je u Englesku došao – bez trenera.

U trošak organizatora put za trenere nije bio opcija pa je Ivica bio sam. Uostalom, to je život MMA borca, koji to rade iz ljubavi, jer od novca nema ni ‘n’, osim ako nemate, primjerice, bogati ugovor s UFC-om i na samom ste vrhu.

– Doveli su me kao janjca na klanje. Inače gubim kad nemam trenera, ali sad sam dominirao. Ništa ne bi bilo bez mojih prijatelja iz ATT-a, BlackDragona, Kreše Merčepa i malih Terorci. Da nije bilo sponzora JadroMel, BayernGenetik i ReproVet, tiskare Lovreković, kafića Kakadu i Kletica, mljekara Euromilk, JuraSplan namještaja i Birotehnika reklama, ne bih mogao ni platiti kartu do Engleske – dodao je Ivica, koji je slavio protiv bivšeg UFC-ovca koji izgleda kao kombinacija Golluma i Orka iz Gospodara prstenova.

Ivicu nije uplašio.

– Ne znam koga može uplašiti s tim forama, mene nije. Ma, to su više dječje fore, predstava za javnost – dodao je Ivica, kojem je ovo četvrta pobjeda zaredom. Sad slijedi odmor.

– Da, odmorit ću se i pričekati Forgijev zagrebački fight event u rujnu – dodao je.