Home Društvo ‘Traži se živ ili mrtav’: FB stranica koja poziva na nasilje nad...

‘Traži se živ ili mrtav’: FB stranica koja poziva na nasilje nad Modrićem okomila se i na Mamića?

SHARE

Dinamov savjetnik Zdravko Mamić predan je u četvrtak navečer u nadležnost Suda Bosne i Hercegovine, pred kojim će se održati ročište po zahtjevu Hrvatske za njegovim izručenjem.

Mamić je prošloga tjedna nepravomoćno osuđen na 6,5 godina zatvora zajedno s još tri osobe, s objašnjenjem da je oštetio Dinamo i proračun Hrvatske. On je dan prije izricanja presude prešao u BiH, čije državljanstvo posjeduje. Sud u Osijeku naložio je raspisivanje međunarodne tjeralice, nakon čega je Republika Hrvatska zatražila od BiH izručenje Zdravka Mamića po sporazumu o međunarodnoj pravnoj suradnji u kaznenim stvarima.

“Satirična” Facebook stranica, koja je pozvala na nasilje nad kapetanom hrvatske nogometne reprezentacije Lukom Modrićem, objavila je potjernicu za Zdravkom Mamićem, na kojoj stoji da se traži “živ ili mrtav”.

Podsjetimo, Facebook stranica “Di su pare” objavila je fotografiju kartonske replike kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića sa skalpelom ispod vrata.

Na ovu objavu upozorio je i ratni snimatelj HRT-a za vrijem Domovinskog rata Dražen Travaš na svom Facebooku, te je istaknuo da osim stranice treba “prijaviti i Facebook jer negira da se ovom objavom potiče i odobrava klanje po uzoru na ISIL Kapetana hrvatske nogometne reprezentacije”.