Home Crna kronika ‘Možda bih i poginuo’: Zastrašujuće priče političara

‘Možda bih i poginuo’: Zastrašujuće priče političara

SHARE

Nekadašnji ministar zdravstva, aktualni ličko-senjski župan, prije nekoliko dana bio je primoran potražiti liječničku pomoć stoga što je izletio sa staze na Grobniku.

“Stisnuo sam gas u krivini, prevrtao sam se 150 metara i da nisam fit i imao opremu, možda bih i poginuo, a ne samo prošao s prijelomom kosti na zapešću”, poručio je Milinović u razgovoru za 24 sata nakon nesreće.

Hospitaliziran je u Lovranu gdje je utvrđeno kako mu je na tri mjesta pukla kost u zapešću. Naveo je i da uvijek sa sobom ima punu zaštitnu opremu, ali i da je početkom godine donio odluku kako motorom neće ići na prometnice.

Kada je o nezgodama u prometu riječ Milinović među hrvatskim političarima nije usamljen slučaj. Nedavno je službenim automobilom na motociklista naletio SDP-ov Zvane Brumnić, a nemili događaj odvio se u Splitu. Srećom, vozač motora lakše je ozlijeđen, no nesreću je skrivio upravno Brumnić koji je oduzeo prednost motociklistu.

Poteškoća u prometu imao je i drugi čovjek HDZ-a Milijan Brkić, koji se u zagrebačkoj Medulićevoj ulici spustio prema Ilici te pritom pogodio tramvaj, koji je tamo prolazio i koji je imao prednost. Brkić je tada završio u bolnici jer mu je pozlilo u automobilu.

Prometnu nesreću na političkim plećima nosi i Radimir Čačić. U vrijeme kada je obnašao dužnost čelnika HNS-a na autoputu M7 u Mađarskoj svojim Chryslerom naletio je na stražnji kraj Škode, a u nesreći su život izgubile dvije osobe. Zbog toga je 2012. godine, kada mu je presuda od dvije godina zatvora postala pravomoćna dao ostavku na funkcijama koje je obnašao u Milanovićevoj vladi te otišao na odsluženje kazne.

Milan Bandić 2002. godine u Zagrebu izazvao je prometnu nesreću svojim Rang Roverom, a za volanom je bio ‘pod gasom’ kada su ga ulovili jer se nakon nesreće samo odvezao dalje, a policajci su mu izmjerili 1,6 promila. Zbog neprilagođene brzine 2005. godine Vesna Pusić je na autoputu Zagreb-Rijeka sletjela s ceste kod Bosiljeva te umalo poginula, piše Dnevno.hr