Home Zanimljivosti Jeziva snimka: Rezali pitona, a u njegovoj utrobi – mrtva žena!

Jeziva snimka: Rezali pitona, a u njegovoj utrobi – mrtva žena!

SHARE

Vijest o ženi koju je u Indoneziji ubio i progutao piton dugačak sedam metara prenijeli su svi svjetski mediji. Ovakvi su incidenti prilično rijetki, a ovo je drugi put ove godine da je piton napao i pojeo čovjeka.

Wa Tiba (54) s otoka Muna u provinciji Sulawesi nestala je prošloga četvrtka. Otišla je u vrt i više se nikad nije vratila. Susjedstvo je organiziralo masovnu potragu, pa su dan kasnije pronađene njezine sandale i mačeta. Na trideset metara udaljenosti, ležao je golemi piton napuhnutog trbuha.

– Mještanima je palo na pamet da je nesretnu ženu možda pojeo piton, pa su ga ubili i iznijeli iz vrta. Rasporili su zmiju i u trbuhu pronašli žrtvu – izjavio je šef lokalne policije za AFP.

UZNEMIRUJUĆI VIDEO:

Prasanto K Roy

@prasanto

Indonesia: Woman’s body being retrieved from inside 7-meter long python (disturbing video)https://www.theguardian.com/world/2018/jun/17/woman-swallowed-giant-python-indonesia 

Na društvenim mrežama pojavile su se jezive snimke na kojima se vidi kako lokalci pred okupljenim mnoštvom vade očuvani leš žene iz utrobe rasporene zmije.Vjeruje da se je riječ o mrežastom pitonu, koji lovi tako da se pritaji, omota oko žrtve i stišće je dok plijen ne umre od gušenja ili srčanog zastoja.

Jedu pretežno sisavce, povremeno gmazove i reptile

Pitoni svoju žrtvu gutaju čitavu, jer im se fleksibilni ligamenti čeljusti mogu dovoljno raširiti za gutanje velikog plijena.

Pitoni se pretežno hrane sisavcima, no povremeno mogu pojesti gmazove ili reptile, objasnila je Mary-Ruth Low, stručnjakinja za mrežaste pitone za BBC. ‘Malo im je teže progutati čovjeka jer je teško slomiti leđne lopatice‘, kazala je Low.

Uglavnom jedu štakore i druge male sisavce, no jednom kada dosegnu određenu veličinu, gotovo da se i ne zamaraju lovom štakora jer ih kalorije koje mogu dobiti od takvog plijena ne mogu zasititi.

Povremeno se znaju precijeniti

– Pretežno su orijentirani na veći plijen – istaknula je. To može uključivati svinje, pa čak i krave.

Ponekad se precijene, pa je tako burmanski piton 2005. na Floridi pokušao progutati aligatora. Pritom se raspuknuo i obje su životinje uginule, a njihove su lešine pronašli rendžeri.

Kako us prilično izbirljivi kada je riječ o hrani, mogu preživjeti iznenađujuće mnogo vremena bez hranjenja dok ne pronađu dovoljno velik obrok.

Slična sudbina sudbina kao i 54-godišnju Tibu zadesila je 25-godišnjeg Akbhara Salubira u ožujku prošle godine. Otac dvoje djece, u nedjelju navečer otišao je na plantažu i više se nije vratio. Drugog dana, pronađen je napuhnuti izvaljeni piton za kojeg se posumnjalo da je ga pojeo. Nestali 25-godišnjak pronađen je, kao i Tiba, u utrobi proždrljivog pitona.

UZNEMIRUJUĆI VIDEO:

Mrežasti piton najveća je zmija na svijetu, koja može narasti i do deset metara.

Žive u šumi, osjetljivi su na vibracije i buku i bježi od ljudi pa ih je prilično teško vidjeti. U određenim dijelovima Indonezije, pitona štuju kao svetu životinju.