Home Crna kronika Novi detalji: Marin je ocu javio da je opljačkan u Düsseldorfu, tražio...

Novi detalji: Marin je ocu javio da je opljačkan u Düsseldorfu, tražio ga novac pa nestao

SHARE

Iz  Generalnog  konzulata Republike Hrvatske u Düsseldorfu javili su kako još uvijek nema novih informacija koje bi dovele do ikakvih saznanja gdje se nalazi i što se dogodilo s Marinom Salamunom, koji je navodno zadnji put boravio u Düsseldorfu. 

Prema informacijama koje je konzulatu dala sestra nestalog Marina Salamuna, Nevena Salamun Grbin, mladić se javio ocu iz Düsseldorfa i rekao da je opljačkan te tražio oca da mu pošalje novac kako bi se mogao vratiti u Papenburg gdje je radio kao djelatnik jedne hrvatske tvrtke iz Pule.

Papenburg je od  Düsseldorfa udaljen oko 230 kilometara. Što je Marin Salamun radio toliko daleko od mjesta boravka, je li podigao novac, gdje je otišao i što mu se dogodilo, još je nepoznato.

Iz konzulata su Marinovoj sestri savjetovali da nestanak prijavi hrvatskoj policiji koja će kontaktirati njemačku policiju, što je ona i učinila.

 

Ranije smo pisali…..

U Düsseldorfu nestao Marin Salamun – očajni otac moli pomoć Hrvate u Njemačkoj

Marin Salamun čiji je nadimak Wiper nestao je 24. svibnja 2018. godine s adrese prebivališta Dubrovačke bratovštine 8 u Puli.

Navodno se zaposlio u jednoj tvrtki i otišao raditi u Njemačku. Posljednji put se javio iz Düsseldorfa, 23. svibnja ove godine. Obitelj je nestanak prijavila i Generalnom konzulatu RH u Düsseldorfu.

Nestanak se vodi u PU istarskoj, a prijavljen je i u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba (Nestali.hr)

Marin Salamun je rođen 16.11. 1991. godine u Puli, visok je 185 centimetara, ima crnu kosu i srednje je tjelesne građe, navodi se na stranici Nestali.hr.

Otac moli pomoć Hrvata u Njemačkoj.

” Molimo vas da nam pomognete u potrazi za našim sinom i bratom Salamun Marinom iz Pule. Ima 26 godina 185 cm je visok , crne kose , kratko ošišan i vjerovatno neobrijan. Zadnji put nam se javio iz Düsseldorfa 24. 05.2018. i od tamo mu se gubi svaki trag. Prijavili smo nestanak našem konzulatu i policiji ali do danas nije bilo nikakvih vijesti. Molimo pomozite nam”, moli očajni otac Slavko Salamun.

Obitelj je pokušala kontaktirati sve za koje su pretpostavljali da bi možda bili u Marinovom društvu, ali nikakvih korisnih informacija nisu dobili.

Putem društvenih mreža i Marinova sestra Nevena Salamun Grbin moli pomoć.

apel sestre za pomoc” Imam jedan problem, tražim brata. Ime mu je Marin Salamun. Ima 26 godina dolazi iz Pule i išao je sa jednom firmom iz Pule raditi u Papenburg. Zadnje što smo se čuli s njim je kad je bio u Düsseldorfu i trebao se vratiti u Papenburg jer su mu tamo sve stvari. Međutim nije se vratio. Otada mi se više nismo čuli s njim, ne znamo gdje je. Visok je 185 i ima oko 75, 80kg. Prijavili smo to i konzulatu u Düsseldorfu, ali zasad nemamo nikakvih saznanja. Ukoliko ga je netko vidio molila bih da mi javi u inbox jer smo jako svi zabrinuti”, napisala je na Facebooku Marinova sestra.

Ako imate bilo kakvu informaciju,  obavijestite najbližu policijsku postaju ili Generalni konzulat Republike Hrvatske u Düsseldorfu. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr

Fenix-magazin/MD/Daniel Bošnjak

marin salamun (2)