Home Crna kronika BiH: Dvojica muškaraca napala 44-godišnjaka u Golfu: Boli ga nožem, osumnjičeni su...

BiH: Dvojica muškaraca napala 44-godišnjaka u Golfu: Boli ga nožem, osumnjičeni su za zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje

SHARE

Policija PU Prijedor jučer je uhitila Vanju V. ( 33) i Dalibora R. ( 33), obojica iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela teška tjelesna povreda u stjecaju s krivičnim djelom zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje.

– Tokom krim-obrade je utvrđeno da su osumnjičeni D. R. i V. V. istog dana u Prijedoru u putničkom automobilu, tokom vožnje, upotrebom oštrog predmeta, noža, jednom 44- godišnjem licu nanijeli više ozljeda po tijelu nakon čega se ovaj obratio u Opću bolnicu, gdje mu je pružena medicinska pomoć – potvrđeno je iz PU Prijedor.

Kako saznajemo, ozlijeđeni je M. S. iz Prijedora. Zadobio je ozljede i ubodne rane u predjelu leđa, lijeve ruke i donjih ekstremiteta. Van životne je opasnosti i zadržan do daljnjeg na liječenju u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Sva trojica su, prema neslužbenim saznanjima, odranije poznata policiji.

O slučaju je obaviješten i dežurni tužitelj Okružnog tužiteljstva u Prijedoru. Iz policije nije priopćeno više detalja o motivu sukoba, osim da se poduzimanju mjere i radnje na dokumentiranju krivičnih djela, piše Dnevno.ba