Home Crna kronika MUČNO SILOVANJE U INDIJI: Šest muškaraca prekinulo performans aktivistica, odvukli ih u...

MUČNO SILOVANJE U INDIJI: Šest muškaraca prekinulo performans aktivistica, odvukli ih u šumu i silovali

SHARE

Šestorica muškaraca iz Indije optuženi su za grupno silovanje koje se dogodilo ovog tjedna. Silovali su pet žena, aktivistica za borbu protiv trgovanja ljudima. Sve se dogodilo na istoku Indije, policija je rekla za CNN.

Policija uhitila dvojicu, ostale još traže

Dvojica od njih šest su već uhićeni i optuženi, a policija kaže da ostale još uvijek traže. Čovjek koji pomaže voditi školu u selu također je uhićen i optužen zbog poticanja tog napada. Sve se dogodilo u selu Kochang u okrugu Khunti u državi Jharkhand. Radi se o istoj regiji u kojoj su prošlog mjeseca dvije tinejdžerke silovane, a zatim zapaljene.

Aktivistice koje su sada silovane, otpuštene su iz bolnice i sada su u sigurnoj kući uz policijsku zaštitu i medicinsku pomoć. Pet žena su na ulici izvodile predstavu kojom su htjele osvijestiti okupljene o problemu trgovine ljudima, kad su im na biciklima prišli naoružani muškarci i prekinuli performans. Zatim su odveli te žene u obližnju šumu, silovali ih i istukli, a pustili su ih oko tri sata kasnije, kaže policija.

Neprijateljstvo prema došljacima

Ovo je samo jedan od brojnih slučajeva silovanja u Indiji, koja se već dugo bori sa seksualnim nasiljem. Oko sto seksualnih napada prijavi se policiji u Indiji svakog dana. Samo 2016. godine bilo je gotovo 39.000 navodnih napada, što je povećanje od 12 posto u odnosu na godinu ranije. Te su žene aktivistice protiv trgovine ljudima, a rade za nevladinu organizaciju Asha Kiran, koju podržava rimokatolički misionar koji želi podizati svijest o trgovini ljidkma.

Asha Kiran vodi i sklonište za djevojke i mlade žene koje napuste dom u potrazi za poslom, a potom često završe kao žrtve seksualnih prijestupnika. U skloništu dobivaju savjetovanje i formalno obrazovanje. Dužnosnici su rekli da smatraju kako su muškarci optuženi za ovo silovanje pripadnici plemenske zajednice koja je neprijateljski raspoložena prema došljacima.

‘Oni ne vjeruju u državnu vlast. Napali su te žene jer su one došle izvana. To je veliki problem u ovom području, a policija radi na edukaciji mještana o ovome’, rekao je inspektor Amol Homkar, prenosi Net.hr