Home Crna kronika TKO JE SRBIN KOJI JE BIO GLAVNI DILER KOKAINA ZA ITALIJU? Osvojio...

TKO JE SRBIN KOJI JE BIO GLAVNI DILER KOKAINA ZA ITALIJU? Osvojio je jednu ženu i odmah postao cijenjen na talijanskoj krim sceni…

SHARE

Vođa uhićene srpsko-talijanske bande jest Jakov Kontić, glavni distributer kokaina za sjever Italije

Nakon što su jučer u Beogradu uhićena srpsko-talijanska skupina osumnjičena za prodaju kokaina diljem Europe, stižu novi detalji.

U rodbinskim vezama s talijanskom mafijom

U Srbiji su među uhićenima i Milovan Nikolić – Profa i Jakov Kontić, koji su osumnjičeni kao vođe ove kriminalne skupine. Srpski Blic danas piše kako je srpsko-crnogorski mafijaš Jakov Kontić bio glavni distributer kokaina za sjever Italije, a do toga su dovele njegove obiteljske veze.

Podsjetimo, policija je u Italiji zaplijenila 24 kilograma kokaina, gotovo 13 kilograma marihuane i dva pištolja, a u Srbiji je zaplijenjeno 58.000 eura, četiri automobila i četiri skupocjena ručna sata, pet grama kokaina, dva motocikla i šest metaka. Ukupno je uhićeno 20 osoba. Srpski ministar vanjskih poslova potvrdio je da su uhićeni u rodbinskim vezama s nekim od najvećih mafijaških skupina u Italiji.

Privođenje osumnjičenihFoto: MUP Srbije

Kontić bio i ranije pod istragom, no nikad nije uhićen

Naime, Kontić je, piše Blic, nakon zaruka s kćeri Luigija Magrinija postao važan na talijanskoj kriminalnoj sceni, a posebno su ga cijenili zbog uspostave veza s distributerima kokaina na Balkanu.

Tako je Kontić posredovao pri upoznavanju s Goranom Sokovićem, jednim od ključnih ljudi klana Darka Šarića, a i sam je sudjelovao u švercu kokaina, Bio je pod istragom i ranije, a navodno je bio glavni za 236 kilograma kokaina koje je u Toskani zaplijenila talijanska policija još 2009. godine.

Ipak, nikad nije uhićen. Nakon te se zaplijene Kontić vratio u Beograd, no nakon što je Luigi Magrini, njegov tast, bio uhićen i osuđen na 14 godina zatvora, Kontić je postao vođa te kriminalne skupine, piše Blic.