Home Društvo Premijer ZHŽ-a se sastao s predstavnicima Doma “MARIJA – NAŠA NADA”

Premijer ZHŽ-a se sastao s predstavnicima Doma “MARIJA – NAŠA NADA”

SHARE

Dana 21. lipnja 2018. godine, u Domu za djecu s poteškoćama u razvoju „MARIJA – NAŠA NADA“, održan je sastanak kojem su prisustvovali predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić, gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, predsjednica Upravnog vijeća Doma Ivana Barbarić, predstavnici roditelja Ivana Begić i Mario Bandić, te ravnatelj Doma Slobodan Karačić.

Nakon što je predsjednica UV Doma pozdravila sve prisutne i zahvalila se na dolasku, ravnatelj Doma je ukratko predstavio rad i razvoj Doma od otvaranja do danas, zajedno s financijskim stanjem u kojem se Dom nalazi.

Također se zahvalio Predsjedniku Vlade i ministarstvima na uplaćenim dugovanjima i na spremnosti da uplate ubuduće budu redovne.

Predstavnici roditelja iznijeli su svoja mišljenja o financiranju Doma i njegovim problemima, s posebnim naglaskom na kvalitetu, značenje i važnost Doma za djecu i njihove obitelji.

Predsjednik Vlade Zdenko Ćosić saslušao je i razumio probleme oko financiranja rada Doma, kao i probleme roditelja čija djeca koriste usluge ovog Doma, rekavši kako je Vlada Županije Zapadnohercegovačke, uplatom duga iz prethodnih godina, pokazala da želi pomoći radu Doma kao i obiteljima djece s posebnim potrebama.

Isto tako naglasio je da će se posebno angažirati i razgovarati s ministrom zdravstva, rada i socijalne skrbi Županije Zapadnohercegovačke Stjepanom Bogutom o pronalaženju financijskih sredstava u cilju trajnog rješenja financiranja Doma.

Vlada ŽZH