Home Šport Otkriveno je zašto 19-godišnji junak SP-a svu zaradu donira bolesnoj djeci

Otkriveno je zašto 19-godišnji junak SP-a svu zaradu donira bolesnoj djeci

SHARE

KYLIAN MBAPPE (19) polako se pretvara u glavnu zvijezdu Svjetskog prvenstva. S dva gola i izborenim penalom bio je apsolutno prvo ime velike pobjede Francuske protiv Argentine 4:3 u osmini finala i još jednom skrenuo pozornost na svoj rijetko viđeni talent.

Mladi francuski napadač oduševio je izvedbom zbog koje će Messi najvjerojatnije završiti reprezentativnu karijeru, ali još je više simpatizera dobio nakon utakmice. Otkriveno je da Mbappe sve bonuse i naknadu za igranje za francusku reprezentaciju donira za pomoć djeci s teškoćama u razvoju jer smatra da ne bi trebao biti plaćen za nastupe za svoju zemlju.

Mbappe dobije oko 20.000 eura za svaki reprezentativni nastup, a ode li Francuska u Rusiji do kraja, dobit će dodatnih 300.000. No mladi napadač PSG-a i to namjerava donirati. Njegovim primjerom navodno su se poveli još neki mahom stariji igrači u reprezentaciji koji također žele pomoći djeci.

Francuzi nisu jedini koji to rade. Engleska reprezentacija godinama donira novac od bonusa i premija u humanitarne svrhe, bez iznimke. Riječ je navodno o nepisanom pravilu među engleskim reprezentativcima. Neki Nijemci donirali su sav novac od premija od FIFA-e za osvajanje SP-a 2014. godine, a Mesut Özil osobno je platio operacije za 23 djece u brazilskim bolnicama.

Hrvatski reprezentativci bonuse dijele s HNS-om u omjeru 40:60, piše Index.hr.