Home Gospodarstvo SAUDIJSKA ARABIJA: Kralj Salman nije obećao Trumpu povećanje proizvodnje nafte

SAUDIJSKA ARABIJA: Kralj Salman nije obećao Trumpu povećanje proizvodnje nafte

SHARE

Saudijska Arabija priopćila je da je kralj Salman razgovarao s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, ali da tijekom razgovora nije bilo riječi o proizvodnji dodatnih dva milijuna barela nafte koje je Trump ranije spomenuo na Twiteru.

“U razgovoru su dvojica lidera naglasili da je potrebno učiniti napore kako bi se održala stabilnost naftnog tržišta i rast globalne ekonomije”, prenijela je državna agencija Saudi press.

U priopćenju se dodaje da postoji razumijevanje da će zemlje koje proizvode naftu morati dati “nadoknadu za bilo kakve eventualne nestašice zaliha”, bez daljeg objašnjenje, piše HMS

Ranije je Trump, na svom službenom Twitter profilu obavijestio svoje pratitelje kako je riješio problem visokih cijena nafte.

-Upravo sam razgovarao s kraljem Saudijske Arabije, kraljem Salamanom, objasnivši mu da bi zbog nestabilnosti u Iranu i Venecueli Saudijska Arabija trebala povećati proizvodnju nafte.

Vjerujem da bi povećanje proizvodnje nafte od primjerice 2,000,000 barela riješilo problem. Cijene su previsoke! On je pristao! – napisao je Trump.