Home Šport Ćorluka: Nećemo si lagati, došli smo ovdje osvojiti SP!

Ćorluka: Nećemo si lagati, došli smo ovdje osvojiti SP!

SHARE

– Nisam se uplašio jer takav igrač kao što je Luka nije zaslužio da se na takav način oprosti od Svjetskog prvenstva.

“Tugu iz Beča može izbrisati samo naslov prvaka Europe,” kazao je jedan od najiskusnijih hrvatskih reprezentativaca Vedran Ćorluka uoči Europskog prvenstva u Francuskoj. Hrvatska prije dvije godine nije uspjela, međutim sada se ‘opasno šulja’ prema svjetskom tronu.

Prije točno 10 godina Luka Modrić i Ivan Rakitić promašili su jedanaesterce protiv Turske u četvrtfnalu EURO-a. Igrači, stručni stožer, navijači, cijela Hrvatska je plakala nakon te utakmice. Još uvijek pamtimo slike neutješnog Vedrana Ćorluku sa središta bečkog Pratera.

Sudbina je htjela da u Rusiji Modrić i Rakitić dobiju drugu priliku. I ovoga puta su potekle suze, ali radosnice.

Ćorluka ovoga puta nije nastupio. Ogleed protiv Danske pratio je s klupe za pričuve otkrivši kako se nije uplašio da će se i u Nižnjen Novgorodu dogoditi ‘turska drama’.

‘Nisam se uplašio jer takav igrač kao što je Luka nije zaslužio da se na takav način oprosti od Svjetskog prvenstva. Vjerovao sam u uspjeh, čak sam i rekao da će Subašić obraniti tri jedanaesterca, ali nije da sam neki prorok, ha, ha, ha. Ali Luka je zaslužio da uđe u legende i to će napraviti na Lužnjikiju, a ne u Nižnjem Novgorodu, na negativan način.’

Ćorluka se osvrnuo i na našeg suparnika u osmini finala.

“Bila je to jako teška utakmica. Danci su stvarno odigrali odličnu utakmicu, discipliniranu, a mogu čak reći da su bili i fizički spremniji od nas. Ali oni što nam je puno puta nedostajalo, sada smo je imali, a to je sreća,” kazao je.

U idućoj rundi čeka nas motivirani domaćin koji je nakon lutrije jedanaesteraca prošao Španjolsku i napravio najveći uspjeh na svjetskim prvenstvima nakon raspada Sovjetskog Saveza. U dosadašnja tri nastupa Rusija nikada nije prošla skupinu.