Home Crna kronika Autom sletio s kolnika, putnik ispao i poginuo

Autom sletio s kolnika, putnik ispao i poginuo

SHARE

Dugačka ravna dionica autoceste A3 između Nove Gradiške i Slavonskog Broda uzela je novu žrtvu. Uzrok prometne nesreće u kojoj je jedna osoba poginula, a dvije su ozlijeđene, kombinacija je prebrze vožnje i pljuska koji se zbio u vrijeme cestovne tragedije. Kako stoji u priopćenju PU brodsko-posavske, nesreća se dogodila u petak oko 22.40, na južnoj strani autoceste A3 u blizini Nove Kapele.

Policijskim očevidom utvrđeno je da je 25-godišnjak, upravljajući autom slovenskih registracija, zbog neprilagođene brzine, u zanošenju izgubio nadzor nad upravljačem vozila na 182. kilometru južnog kolničkog traka. Potom je vozilom sletio na travnatu površinu i odvodni kanal. Pritom je došlo do prevrtanja vozila i ispadanja 36-godišnjaka, koji je smrtno stradao. Dva putnika ozlijeđena su (državljani Bosne i Hercegovine), od kojih 33-godišnjak teško, a 52-godišnjak lakše je ozlijeđen i obojica su zbrinuti u bolnici u Novoj Gradiški. Protiv 25-godišnjeg vozača koji nije ozlijeđen, policajci su podnijeli kaznenu prijavu.

Kako prenosi Radio Nova Gradiška, ozlijeđenima je liječnička pomoć pružena u novogradiškoj bolnici. Prema riječima dr. Vedrana Gajskog, voditelja Odjela za opću kirugiju Opće bolnice Nova Gradiška, dvije muške osobe iz Bijeljine su zaprimili u stanju šoka i pothlađenosti. “Jedan od njih zadobio je teške ozljede koje nisu opasne po život, a drugi lakše ozljede”, rekao je Gajski. U vrijeme nesreće padala je jaka kiša pa su kolotrazi, koji su nastali od kamionskih guma, bili ispunjeni vodom.

Autocesta A3, na žalost, često se spominje u crnim kronikama zbog nesreća sa smrtnom nesrećom. Uzroci tragedija koje su se zbile u protekle dvije godine, uvijek je ljudski faktor. Nesreću skrivljava vozač koji je umoran i koji nekoliko sati bez prekida vožnje sjedi za upravljačem. Ukoliko vozač osjeti umor definitivna je preporuka da stane na prvom odmorištu. Sigurno je za njega, ali i ostale sudionike u prometu, piše Glas Slavonije