Home Društvo MANDŽIKIĆ, RAKITIĆ, KOVAČIĆ… Nogometna reprezentacija Herceg Bosne bila bi sila! Pogledajte ova...

MANDŽIKIĆ, RAKITIĆ, KOVAČIĆ… Nogometna reprezentacija Herceg Bosne bila bi sila! Pogledajte ova imena!

SHARE

Danas je Herceg Bosna uglavnom podsjetnik na neka, iako ratna, ipak ljepša i bolja vremena za Hrvate u BiH. Kad je o nogometu riječ, većina stanovnika s područja koje je obuhvaćala Herceg Bosna danas navija za nogometnu reprezentaciju Hrvatske. Što je donekle i logično, obzirom na veliki broj igrača s tih područja koji nastupaju za Hrvatsku.

No, da se povijest samo malo drukčije odigrala i da je Herceg Bosna doživjela svoju istinsku državnost, što mislite kako bi izgledao njen nogometni sastav?

Teoretski, tu bi bilo igrača iz Reala, Juventusa, Liverpoola, Dinama…

Ekipa urednika facebook stranice ‘Zrinjski, Široki, Vitez’ napravila je potencijalni sastav te reprezentacije, a neka od imena koja se tu nalaze su i više nego impresivna!

Nogometna reprezentacija Herceg-Bosne po njihovom mišljenju bi izgledala ovako, a što vi mislite?

Goran Karačić (Mostar -Adanaspor), Tin Jedvaj (Mostar – Bayer), Dejan Lovren (Kraljeva sutjeska – Liverpool), Vedran Ćorluka (Derventa -Lokomotiv), Marin Leovac (Jajce – PAOK), Mateo Kovačić (Kotor Varoš – Real Madrid), Mato Jajalo (Jajce -Palermo), Ivan Rakitić (Žepče – Barcelona) Josip Iličić (Prijedor -Fiorentina), Mario Mandžukić (Odžak -Juventus), Josip Drmić (Vitez  – Monchengladbach)

Zamjene: Marko Marić (Široki Brijeg -Hoffenhaim), Toni Šunjić (Mostar – Stuttgart), Marin Aničić (Mostar -Astana), Danijel Pavlović (Prijedor – Sampdoria), Ante Ćorić (Široki Brijeg -Dinamo), Mario Gavranović (Bosanska Gradiška – Rijeka), Branimir Hrgota (Kraljeva Sutjeska – Eintracht)

Ovakva reprezentacija i ova imena zasigurno bi mogli konkurirati velikim svjetskim nogometnim silama i prava je šteta da je u nogometnom smislu, Herceg Bosna utkana u Republiku Hrvatsku.

Dnevnik.ba